Γιατί Εξαφανίστηκε: 20 Λόγοι που σε Παράτησε Ξαφνικά

σε παράτησε

Αν μια γυναίκα εξαφανίστηκε και σε παράτησε ξαφνικά, ο πιο πιθανός λόγος είναι ότι είτε δεν κατάφερες να της δείξεις επαρκή αξία ως άντρας, είτε δεν κράτησε το ενδιαφέρον της αρκετά ώστε να διατηρήσεις έλξη. Στην ουσία, η γκόμενα εξαφανίστηκε για να αποφύγει μια αμήχανη συζήτηση του τύπου «δεν μου αρέσεις».

Εξαφανίστηκε και με παράτησε ξαφνικά

Ένα ωραίο βραδάκι του Ιουνίου του 2014, έτυχε να γνωρίσω μία γκόμενα μέσω κοινού φίλου.

Φαινόταν αρκετά ελκυστική – τουλάχιστον αρκετά ώστε να με ενδιαφέρει να συνεχίσω να της μιλάω.

Εκείνη την εποχή, ήμουν αρκετά άπειρος με ότι έχει να κάνει με φλερτ. Κοιτάζοντας πίσω, μπορώ τώρα να δω πώς η αλληλεπίδραση ήταν γεμάτη με κόκκινες σημαίες.

Της την έπεσα από την πρώτη στιγμή μπροστά στους κοινούς φίλους και πήγαινα σαν χάνος όλο να την φασώσω. Παρόλα αυτά βγήκαμε κάποιες φορές μετά από εκείνη την πρώτη βραδιά και τελικά κατάφερα να την φασώσω.

Ξαφνικά, λοιπόν, στο τελευταίο ραντεβού κάτι δεν πήγαινε καλά. Είχαμε κανονίσει να έρθει κοντά από εκεί που μένω (θα ερχόταν από την σχολή της στα ΤΕΦΑΑ μέχρι Κηφισιά παρακαλώ). Εγώ όλο χαρά λέω «α, ωραία επιτέλους θα φάω».

Τον είχα βγάλει να ξεμυρίσει και τον γυάλιζα με σκοπό να πέσει μπαλάκι. Fast forward μετά αν και ήρθε κάτι δεν έδειχνε να πηγαίνει καλά. Η γκόμενα έδειχνε σαν να ήθελε να είναι οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη εκτός από εκεί που ήμασταν μαζί. 

Όπως καταλαβαίνεις τελικά και λόγω απειρίας μου, όχι απλά δεν κατάφερα να πηδήξω αλλά η ίδια με παρακαλούσε να την κάνουμε και να την πάω να πάρει το τρένο. Μιλάμε, τέτοια ανοιχτό βηματισμό ούτε σε αγώνες βάδην στους Ολυμπιακούς. Εκεί έδωσε ένα πεταχτό-νευρικό φιλί και έφυγε. Μετά από εκεί εξαφανιζόλ.

Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα.

Προσπαθούσα να φέρω στο μυαλό μου την κάθε στιγμή που ήμασταν μαζί ώστε να εντοπίσω τι λάθος μπορεί να έκανα και να την ξενέρωσα, αλλά χωρίς την ανταπόκρισή της δεν είχε κανένα νόημα.

Είχα γίνει και επίσημα ghosted και για το επόμενο διάστημα θα συνέχιζα να τον κάνω λάστιχο και κάποιες φωτο με τις, ομολογουμένως, εντυπωσιακές για το λεπτό κορμί της βυζάρες… Btw, π κύριος εκεί κάτω ακόμα μου το κρατάει μανιάτικο από τότε.

Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

Για μήνες μετά το γεγονός, η κατάσταση αυτή εξακολουθούσε να με προβληματίζει. 

Δεν ήταν ότι δεν είχαμε κάνει καλό διάλογο. Ειλικρινά πολλές φορές ένιωθα ότι κυλούσε αβίαστα η όλη φάση (εκτός από την τελευταία φορά που χάθηκε η ερωτική έλξη).

Τι ήταν αυτό στην αλληλεπίδρασή μας που την έκανε να γίνει ουσιαστικά η γυναίκα-φάντασμα; 

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πιθανότατα αποφάσισε να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Έχω μάθει από τότε ότι το ghosting είναι στην πραγματικότητα ένα αρκετά προβλέψιμο φαινόμενο. 

Έμαθα επίσης ότι συνήθως τείνει να συμβαίνει για ένα πολύ συγκεκριμένο σύνολο λόγων. 

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το γιατί συμβαίνει το ghosting και πώς να το αποφύγεις. 

Ναι, αυτός θα είναι ο τελευταίος οδηγός για το πώς να αποτρέψεις το ghosting που θα χρειαστείς ποτέ και αυτό είναι δέσμευση.

Περιεχόμενα
 1. Εξαφανίστηκε και με παράτησε ξαφνικά
 2. 20 λόγοι που εξαφανίστηκε και σε παράτησε ξαφνικά
 3. Τι να κάνεις όταν εξαφανιστεί και σε παρατήσει ξαφνικά
 4. Συμπέρασμα

20 λόγοι που εξαφανίστηκε και σε παράτησε ξαφνικά

Όταν μια γυναίκα εξαφανίζεται και σε παρατάει, τότε σου κάνει ghosting. Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για μηνύματα, τηλέφωνα, ή στην κανονική ζωή. Το εξαφανίζομαι και σε παρατάω είναι μια συχνή στρατηγική των γυναικών.

Τώρα, το ghosting χωρίζεται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες: 

 • Το ghosting που συμβαίνει πριν συναντηθείτε για ένα ραντεβού. 
 • Το ghosting που συμβαίνει αφού έχετε ήδη συναντηθεί για ραντεβού. 

Είναι σημαντικό να κατηγοριοποιούμε διαφορετικά αυτούς τους δύο τύπους συμπεριφοράς, επειδή γενικά σημαίνουν διαφορετικά πράγματα.

Αν εξαφανίστηκε πριν από το πρώτο ραντεβού

εξαφανίστηκε και με παράτησε ξαφνικά

1. Έχεις αυτό που λέμε… μηδενικό αρρενωπό πλαίσιο

Σχεδόν σε κάθε κατάσταση ghosting, αυτή θα είναι η νούμερο ένα πιο πιθανή αιτία. Στην πραγματικότητα, αυτό περικλείει στην πραγματικότητα πολλούς από τους άλλους λόγους για τους οποίους θα διαβάσεις σε αυτή τη λίστα.

Πολλοί άντρες αγωνίζονται να κρατήσουν σταθερό, στωικό, αρρενωπό πλαίσιο στη ζωή τους. 

Παλεύουν με τη νοοτροπία του Άλφα αρσενικού και γενικά δεν είναι πάντα σίγουροι για το πώς να συμπεριφέρονται σαν δυνατοί, ελκυστικοί άντρες. 

Οι γυναίκες δεν έλκονται από αδύναμους άνδρες. Και σίγουρα δεν έλκονται από άντρες που δεν είναι ικανοί να κρατούν ένα ισχυρό αρρενωπό πλαίσιο.

2. Φάνηκες λιγούρης και ζήτουλας (Needy)

Οι γυναίκες απεχθάνονται τους άντρες που δείχνουν στερημένοι.

Μην ξεχνάς ποτέ ότι με το φλερτ, το ζευγάρωμα και την έλξη, όλα καταλήγουν πραγματικά σε αυτό:

Η γυναίκα ενστικτωδώς θέλει έναν άντρα που θα συμβάλλει στην επιβίωσή της. 

Ένας κακομοίρογλου που αποζητά επιβεβαίωση από τη γυναίκα στη ζωή του δεν πρόκειται να μεταδώσει ισχυρή ανδρική αξία και επιβιωσιμότητα. Θα εκπέμψει αδυναμία και έλλειψη αυτοπεποίθησης. 

Όταν ένας άντρας αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν λιγούρης μέσω γραπτών μηνυμάτων ή κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού στην πραγματική ζωή, είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι η γυναίκα είτε θα διακόψει τη σχέση πριν καν ξεκινήσει είτε θα γίνει εντελώς «φάντασμα».

3. Παρουσιάζεις δείκτες χαμηλής αξίας

Κατά γενικό κανόνα, οι πιο ελκυστικοί άντρες σε οποιαδήποτε ιεραρχία θα είναι οι άντρες που καταφέρνουν να ανεβάσουν επίπεδο όλους τους πρωταρχικούς δείκτες ανδρικής σεξουαλικής αξίας. 

Αυτά περιλαμβάνουν πράγματα όπως: πλούτος, κοινωνική θέση, δύναμη, ισχυρές διασυνδέσεις, αθλητικό σώμα, ηγετική ικανότητα και ικανότητα να είσαι αποτελεσματικός.

Από την άλλη πλευρά, οι άντρες που επιδεικνύουν τα αντίθετα αυτών των ανδρικών αρετών, πρόκειται να εκπέμψουν χαμηλή αξία αντί για υψηλή αξία. 

Και ως εκ τούτου, πρόκειται να διατρέξουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν ghosted.

4. Φαίνεσαι υπερβολικά πρόθυμος

Μερικοί άντρες ζουν σε μια τόσο βαθιά σεξουαλική έλλειψη, ώστε να αρπάζουν με προθυμία κάθε πιθανή ευκαιρία για να τραβήξουν την προσοχή μιας γυναίκας.

Αλλά οι γυναίκες το βλέπουν αυτό ως δείκτη χαμηλής αξίας. 

Γιατί; 

Επειδή οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για άντρες που δεν μπορούν να βρουν ραντεβού και να πετύχουν με τις γυναίκες. 

Οι γυναίκες θέλουν να βγαίνουν με τους άντρες που είναι δημοφιλείς και επιτυχημένοι με τις γυναίκες, επειδή αυτοί είναι οι άντρες υψηλής αξίας που έχουν περισσότερα να προσφέρουν στην σεξουαλική αγορά εκεί έξω. 

Αν ένας άντρας φαίνεται πολύ πρόθυμος να κάνει παρέα με μια γυναίκα, εκείνη συχνά το εκλαμβάνει αυτό ως ένδειξη ότι δεν πρέπει να έχει πολλές άλλες επιλογές. 

Μπορεί να ζει σε σεξουαλική έλλειψη, ή μπορεί απλώς να είναι γενικά μια επιλογή χαμηλής αξίας.

5. Συμπεριφέρεσαι απελπισμένα

Οι άντρες που είναι απελπισμένοι για προσοχή, επιβεβαίωση, σεξ, αγάπη ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσφέρει μια γυναίκα εκπέμπουν ισχυρούς δείκτες χαμηλής αξίας.

Για άλλη μια φορά, αυτό πηγαίνει πίσω στην επιβίωση. 

Οι γυναίκες είναι ενστικτωδώς προγραμματισμένες να έλκονται από άνδρες που είναι ισχυροί και ικανοί να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσής τους. 

Για αυτούς τους τύπους αντρών (τους χαμηλής αξίας), το θέμα δεν είναι αν πρόκειται να τους παίξουν ghosting. Είναι απλά θέμα του πότε.

6. Είσαι βαρετός

Έχει ειπωθεί ότι μπορείς να είσαι πολλά πράγματα για μια γυναίκα, αλλά το βαρετό δεν είναι ένα από αυτά.

Οι γυναίκες αποζητούν την περιπέτεια. Θέλουν να νιώθουν ζωντανές. 

Ελκύονται έντονα από τους άντρες που μπορούν να δημιουργήσουν ελκυστικό συναισθηματικό αντίκτυπο. 

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες τείνουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους για τους βαρετούς άντρες πολύ γρήγορα.

Αν δεν αισθάνονται ζωντανές ως αποτέλεσμα της σύνδεσης που νιώθουν μαζί σου, είναι πολύ πιο πιθανό να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και να σε αφήσουν στα κρύα του λουτρού.

7. Παρουσίασες κάποιου είδους «κακή» συμπεριφορά

Οι άντρες που είναι αγενείς, αντιπαθητικοί, υποκριτές, δόλιοι, χειριστικοί, ναρκισσιστές, αδικαιολόγητα αλαζόνες, αηδιαστικοί ή ανάρμοστοι διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο να φάνε ghosting από γυναίκες υψηλής αξίας. 

Οι γυναίκες δεν έχουν την πολυτέλεια να σπαταλούν το χρόνο τους σε άντρες που επιδεικνύουν εξαιρετικά αρνητική, επικίνδυνη, εχθρική, τοξική ή δυσάρεστη συμπεριφορά. 

Αν θέλεις ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την «πόλη-φάντασμα», άρχισε να επιδεικνύεις κάποιες προφανείς κόκκινες σημαίες. 

Κάθε γυναίκα υψηλής αξίας που θα βρεθεί στο οπτικό σου πεδίο θα εξαφανιστεί.

8. Δεν έδειχνες να αυθεντικό ενδιαφέρον

Με μια πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να ακούγεται σαν αντίφαση στο σημείο όπου μιλήσαμε για το ότι φαίνεσαι πολύ πρόθυμος.

Αλλά μην το παρεξηγήσεις. 

Υπάρχουν δύο ζωτικά συστατικά της γυναικείας έλξης που πρέπει να ικανοποιούνται προκειμένου μια γυναίκα να σε πάρει στα σοβαρά ως επιλογή:

 • Προφανώς πρέπει να νιώθει έλξη για σένα. 
 • Πρέπει να δείχνεις σήματα δέσμευσης (πολλοί άντρες το παραβλέπουν αυτό).
Ποιά είναι αυτά τα σημάδια δέσμευσης;

Το σημάδια δέσμευσης είναι βασικά μια συμπεριφορά που εκπέμπει ένας άντρας προς μια γυναίκα, η οποία δείχνει την προθυμία του να κάνει κάποιου είδους επένδυση πόρων σε αυτήν. 

Οι γυναίκες διαβάζουν τα σήματα δέσμευσης στους άντρες για να επιβεβαιώσουν αν κάνουν ή όχι μια καλή επένδυση με το χρόνο τους. 

Οι άντρες που δεν φαίνονται σοβαροί ή που δεν φαίνεται να την ελκύουν σε αρκετά ουσιαστικό βαθμό, θα αποτύχουν να εκπέμψουν επαρκή σήματα δέσμευσης, ώστε η γυναίκα να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα του τύπου:

«Ναι, αυτός ο τύπος με γουστάρει πραγματικά. Είναι σοβαρός. Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να οδηγήσει κάπου.»

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι μία από τις μεγαλύτερες παγίδες για τις γυναίκες είναι να παρασύρονται από άντρες που σπαταλούν το χρόνο τους. 

Σε αντίθεση με τους άντρες, οι γυναίκες έχουν αυστηρό βιολογικό χρονοδιάγραμμα. 

Δεν μπορούν να περιμένουν για πάντα να βρουν σύζυγο και να παντρευτούν. 

Αν θέλουν να κάνουν οικογένεια, να γίνουν μητέρες και να βιώσουν τα θετικά της οικογενειακής ζωής, πρέπει να βεβαιωθούν ότι οποιοσδήποτε άντρας στον οποίο επενδύουν ενδιαφέρεται πραγματικά για κάτι σοβαρό σε αντάλλαγμα.

Επομένως, αν δεν φέρεσαι σαν να ενδιαφέρεσαι πραγματικά γενικά και/ή δεν φαίνεσαι διατεθειμένος να επενδύσεις σοβαρό χρόνο ή ενέργεια για να τη γνωρίσεις, μάλλον θα σε προσπεράσει για χάρη ενός άντρα που δείχνει πραγματικά κάποια σήματα δέσμευσης.

Αυτή είναι μια λεπτή ισορροπία. Θέλεις να της δώσεις σημάδια δέσμευσης αν ενδιαφέρεσαι αλλά ΔΕΝ θέλεις να περάσεις τη κόκκινη γραμμή.

9. Είχε καλύτερες επιλογές από σένα 

Η σεξουαλική αγορά εκεί έξω είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. 

Κατά γενικό κανόνα, μπορείς πάντα να υπολογίζετε ότι μια γυναίκα θα επιλέξει την καλύτερη επιλογή στο ραντάρ της. 

Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας της υπεργαμίας.

Μερικές φορές, οι γυναίκες εξαφανίζονται για να αποφύγουν μια δυσάρεστη συζήτηση του τύπου «δεν θέλω να σε ξαναδώ γιατί βρήκα κάποιον καλύτερο».

Μπορείς πραγματικά να τις κατηγορήσεις;

Αν εξαφανίστηκε μετά το πρώτο ραντεβού

εξαφανίστηκε και με παράτησε ξαφνικά

10. Συνειδητοποίησε ότι δεν ήσουν ο τύπος της

Μερικές φορές, αν μιλάμε π.χ. για tinder κλπ. τα προφίλ είναι παραπλανητικά. 

Ίσως σε φανταζόταν λίγο ψηλότερο, πιο μαυρισμένο, πιο μυώδη, λιγότερο «χαζοχαρούμενο» κλπ.

Ας το παραδεχτούμε. Όλοι μας έχουμε βιώσει καταστάσεις όπου έχουμε ταιριάξει με μια γυναίκα σε μια εφαρμογή, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουμε αργότερα ότι οι φωτογραφίες της δεν αντιπροσώπευαν με ακρίβεια το πώς έμοιαζε στην πραγματική ζωή. Προσοχή στις ¾ φωτο από πάνω. Είναι χοντρές κατά 99%…

Μερικές φορές αυτό συμβαίνει και για τις γυναίκες. 

Αν μια γυναίκα εμφανιστεί σε ένα ραντεβού και συνειδητοποιήσει αμέσως ότι αυτός ο τύπος δεν πρόκειται να είναι κάποιος που θα μπορούσε να την ενδιαφέρει σοβαρά, μπορεί να επιλέξει να γίνει Λούης για να γλιτώσει τον εαυτό της από το να αντιμετωπίσει αυτή την αμηχανία. 

11. Απέτυχες να δημιουργήσεις σύνδεση

Ας πούμε ότι ταιριάζεις με μια κοπέλα σε μια εφαρμογή, κάνεις ένα σχέδιο για ραντεβού και στη συνέχεια συναντιέστε οι δυο σας κάπου.

Τι γίνεται τώρα;

Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι υπάρχουν κάποια κρίσιμα βήματα για κάθε επιτυχημένο ραντεβού:

 • Προσέγγιση 
 • Σύνδεση
 • Κλιμάκωση 
 • Κλείσιμο (γκαμίσι)

Όλα αυτά είναι αρκετά αυτονόητα, αλλά πολλοί άντρες δυσκολεύονται όταν πρόκειται για τη φάση της σύνδεσης. 

Όπως είπαμε και πριν, οι γυναίκες θέλουν να νιώθουν συναισθηματικό αντίκτυπο όταν είναι με έναν άντρα. Μία γυναίκα θέλει: 

 • Να νιώσει ότι συνδέεται πραγματικά. 
 • Να νιώθει ζωντανή. 
 • Να διεγείρει τις αισθήσεις της -να ψάξει στο υποσυνείδητό της και να ξετρυπώσει εκείνα τα κρυμμένα ρομαντικά συναισθήματα που κρατά προστατευτικά καταχωνιασμένα μέσα της. 

Όλα αυτά επιτυγχάνονται κατά τη φάση της σύνδεσης. 

Με απλά λόγια, αν αποτύχεις να χτίσεις σύνδεση μαζί της, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην έχετε νέα της μετά το πρώτο ραντεβού.

12. Δεν δείχνεις σεβασμό 

Το να επιδεικνύεις αξία μέσω κειμένου είναι ένα πράγμα. Αλλά το να την αποδεικνύεις στην πραγματική ζωή είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. 

Αν μια γυναίκα δεν αισθάνεται μια ισχυρή αρσενική παρουσία που εκπέμπεται από σένα κατά τη διάρκεια του ραντεβού, είναι πολύ πιο πιθανό να κάνει ghosting.

Γιατί; Επειδή δεν θα σε σέβεται. Και αν μια γυναίκα δεν σε σέβεται, είναι κυριολεκτικά αδύνατο να έλκεται από σένα. 

Άκου το εξής, φίλτατε.

Οι γυναίκες λαχταρούν αρσενικούς άντρες με Άλφα νοοτροπία που ξέρουν τι θέλουν.

Και αν αποτύχεις να ανταποκριθείς σε αυτό το σημείο, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να σε εγκαταλείψουν.

13. Δεν κλιμάκωσες αρκετά

Η σωστή σεξουαλική κλιμάκωση με μια γυναίκα είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη πρόκληση για μερικούς άντρες (ειδικά για τους άνδρες που πάσχουν από το σύνδρομο του «λευκού ιππότη» ή του «καλού παιδιού»).

Θέλεις να συνδεθείς με τις γυναίκες όσο βγαίνεις μαζί τους. Αλλά αν το μόνο που κάνεις είναι να συνδέσαι συναισθηματικά χωρίς ποτέ να κλιμακώνεις σεξουαλικά, αυτή είναι η τέλεια συνταγή για να σε βάλουν στη φιλική ζώνη στην καλύτερη. 

Οι σοβαροί παίκτες καταλαβαίνουν ότι η σεξουαλική κλιμάκωση πρέπει να ξεκινάει από νωρίς σε κάθε συνάντηση.

Αυτό επιστρέφει στο θέμα του να εκπέμπεις σήματα δέσμευσης. 

Όταν φλερτάρεις μαζί της, την πειράζεις, την αγγίζεις, και απλά σε γενικές γραμμές κάνεις γνωστό με τη συμπεριφορά σου, τη γλώσσα του σώματος και τη συζήτησή σου ότι ενδιαφέρεσαι σεξουαλικά γι’ αυτήν (και μπορείς να το κάνεις χωρίς να περάσεις στην περιοχή του ανατριχιαστικά λιγούρη) είναι πολύ πιο πιθανό να πετύχεις.

Αν δεν το κάνεις αυτό, ωστόσο, θα κερδίσεις γενικά ένα γρήγορο εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το «τρένο των φαντασμάτων».

14. Κλιμάκωσες πολύ γρήγορα ή πολύ επιθετικά 

Μερικές φορές οι άντρες κλιμακώνουν πολύ γρήγορα και επιθετικά (το δικό μου λάθος στην ιστορία μου). 

Για παράδειγμα, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να πλησιάζεις τη συνοδό σου, να την αγκαλιάζεις, να της χαμογελάς και να της λες ότι χάρηκα για τη γνωριμία… και στο να την πλησιάζεις, να τη χαστουκίζεις στον πισινό και να εκστομίζεις κάποιο χοντροκομμένο, χοντροκομμένο σχόλιο για το σώμα της.  

Βλέπεις, οι γυναίκες θέλουν να γίνονται σεξουαλικά αντικείμενα μέχρι ενός σημείου.

Αλλά θέλουν να γίνεται με διακριτικότητα και σεβασμό. 

Αυτό μπορεί να ακούγεται μπερδεμένο, αλλά είναι τόσο αληθινό. 

Είναι ζωτικής σημασίας να κλιμακώνεις σεξουαλικά με τις γυναίκες με τον κατάλληλο ρυθμό – έναν ρυθμό που δεν τις κάνει να αισθάνονται παραβιασμένες, ασεβείς ή άβολα.

Το κλειδί είναι να την κάνεις να νιώσει ότι η φάση κυλάει φυσικά.

Αν προχωρήσεις τόσο γρήγορα ώστε να ξεπεράσεις αυτό το όριο, στην πραγματικότητα θα ενεργοποιήσεις τους συναγερμούς κινδύνου της κόκκινης σημαίας στον εγκέφαλό της. 

Θα σε αντιληφθεί ως αρπακτικό αντί για έναν όμορφο, σίγουρο, ελκυστικό, αρρενωπό κύριο.

Αυτό είναι σίγουρα μια σίγουρη συνταγή για να σε εξαφανιστεί, γιατί πιθανότατα θα σε φοβάται πολύ για να σε απορρίψει κατάμουτρα. 

15. Δεν ήσουν αυθεντικός

Οι γυναίκες θέλουν οι άντρες με τους οποίους βγαίνουν ραντεβού να είναι ενδιαφέροντες. 

Δεν θέλουν άνευρους, βαρετούς ή συνηθισμένους.

Οι άντρες που αξιοποιούν την πραγματική αυθεντική προσωπικότητά τους και την εκπέμπουν κατά τη διάρκεια του ραντεβού θα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να φανούν ενδιαφέροντες από τους άντρες που το παίζουν εκ του ασφαλούς. 

Πρέπει να πάρεις κάποια ρίσκα αν θέλεις να σε προσέξουν οι γυναίκες. 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού. 

Αν δεν της φανείς ιδιαίτερα ενδιαφέρων, υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να πηδήξει στο «πλοίο-φάντασμα» και να εξαφανιστεί μέσα στη νύχτα.

16. Φαινόσουν ασυμβίβαστος 

Κάποτε ταίριαξα με μία χαριτωμένη γυναίκα σε μια εφαρμογή γνωριμιών και ξεκινήσαμε μια συζήτηση. 

Καταλήξαμε να συναντηθούμε για ένα ραντεβού. Αλλά μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά που πιάσαμε κουβέντα, έγινε φανερό ότι είχαμε αντίθετες απόψεις σε πολλά κρίσιμα θέματα. 

Για παράδειγμα, οι πολιτικές μας απόψεις ήταν σχεδόν εντελώς αντίθετες. Είχαμε επίσης εντελώς διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη δυναμική μεταξύ των δύο φύλων.

Οι διαφορές στις πεποιθήσεις μας σε αυτά τα πράγματα ήταν τόσο ακραίες, στην πραγματικότητα, που εκείνη άρχισε να επικρίνει τη δουλειά μου ακριβώς εκεί κατά τη διάρκεια του ραντεβού. 

Περιττό να πω ότι δεν με ενδιέφερε και πολύ μετά από αυτό. 

Δεν την έκανα απαραίτητα ghosting, αλλά της έκανα ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφερόμουν.

Η συμβατότητα πρέπει να είναι σημαντική για εμάς τους άντρες, μέχρι ενός σημείου, αλλά είναι αναμφισβήτητα σημαντική για τις γυναίκες. 

Μην ξεχνάς ότι οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν κάποιου είδους μακροχρόνια σχέση. 

Ψάχνουν για ένα μέτρο ασφάλειας και σιγουριάς.

Αυτή είναι η γυναικεία φύση τους σε λειτουργία.

Και αν έχουν σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με τα επίπεδα συμβατότητάς σου, μπορεί να το λάβουν αυτό υπόψη τους και να αποφασίσουν να εξαφανιστούν απλώς από το ραντάρ σου.

17. Δεν δημιούργησες συναισθηματικό αντίκτυπο

Έχουμε ήδη μιλήσει για τη σύνδεση με μια πιο γενική έννοια.

Αλλά ο συναισθηματικός αντίκτυπος πηγαίνει ακόμη ένα βήμα παραπέρα.

Παρόλο που θέλεις να δημιουργήσεις συναισθηματική σύνδεση, είναι επίσης πολύ σημαντικό να ξεπεράσεις λίγο τα όρια αυτής της διαδικασίας, ώστε να κάνεις τη γυναίκα να νιώσει πραγματικά κάτι όσο είναι μαζί σου. 

Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα αυτού είναι το γεγονός ότι ο φόβος μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει διέγερση και σεξουαλική επιθυμία.

Σύμφωνα με αυτή τη λογική, το να πας μια κοπέλα βόλτα με το τρενάκι του τρόμου, να δείτε μια τρομακτική ταινία ή να πάτε μαζί σε ένα στοιχειωμένο σπίτι μπορεί να είναι μια φοβερή ιδέα για ραντεβού, επειδή ο φόβος δημιουργεί μια σαφή και αισθητή συναισθηματική επίδραση.

Με λίγα λόγια ο φόβος τις καυλώνει αλλά οκ, μην την πας και στο Ζεφύρι το βράδυ.

Φυσικά, ο φόβος δεν είναι το μόνο συναίσθημα που μπορεί να δημιουργήσει αντίκτυπο. 

Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις αντίκτυπο προκαλώντας έντονα συναισθήματα ευτυχίας, εκπλήσσοντάς την, κάνοντάς την να γελάσει, κάνοντάς την να ανοιχτεί για αξέχαστες ή σημαντικές εμπειρίες από το παρελθόν της κ.λπ. 

Μπορείς ακόμη να δημιουργήσεις λίγο αντίκτυπο κάνοντάς την να εκνευριστεί, πειράζοντάς την ή ενώ της κάνετε τη ζωή δύσκολη. 

Από εδώ προήλθε για πρώτη φορά η κλασική ιδέα της τεχνικής «push-pull». 

Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία κάποιου είδους συναισθηματικού αντίκτυπου είναι απαραίτητη αν θέλεις να προσελκύσεις σοβαρά τις γυναίκες. 

Και αν δεν το καταφέρεις αυτό κατά τη διάρκεια του ραντεβού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε εγκαταλείψει.

18. Δεν πέρασες τα τεστ της

Κάθε γυναίκα τεστάρει την αξία των αντρών με τους οποίους βγαίνει ραντεβού. 

Συχνά, το κάνουν αυτό αυτόματα, χωρίς καν να το σκέφτονται. 

Αλλά μερικές γυναίκες το κάνουν και σκόπιμα. 

Οι γυναίκες κάνουν value-test στους άντρες επειδή πρέπει να ξέρουν αν ο άντρας που κάθεται απέναντί τους είναι πραγματικά υψηλής αξίας.

Οι γυναίκες μπορεί να τεστάρουν έναν άντρα αμφισβητώντας τη γνώμη του, κάνοντας διακριτικές μαχαιριές στον ανδρισμό του ή προσπαθώντας με άλλο τρόπο να τον «πονέσουν» ή να τον εκνευρίσουν με τρόπο που θα αναδείξει και θα εμφανίσει τις κόκκινες σημαίες του. 

Οι άντρες που αντιμετωπίζουν με επιτυχία αυτές τις δοκιμασίες κερδίζουν τα χρώματα του άλφα αρσενικού με τις γυναίκες που βγαίνουν μαζί τους, ενώ οι άντρες που τις αποτυγχάνουν καταλήγουν να φαίνονται σαν απελπισμένοι, ανασφαλείς χαμένοι.

Το να αποτύχεις να περάσετε ένα τεστ είναι απολύτως βέβαιο ότι θα κερδίσεις μια πιθανή θέση στην πρώτη σειρά στο «τρένο-φάντασμα».

19. Έκανες σαν κλαψομούνης

Οι γυναίκες απεχθάνονται τους κλαψιάρηδες.

Στην πραγματικότητα, τους ελκύει το αντίθετο (ξέρουμε ότι σοκαρίστηκες)

Οι γυναίκες επιθυμούν την προσοχή, τη στοργή, τη δέσμευση και τους πόρους των ισχυρών, υψηλής αξίας αντρών που μπορούν να επωμιστούν τα βάρη που σχετίζονται με το να είσαι φυσικός και συναισθηματικός φύλακας/προστάτης.

Μια γυναίκα δεν θέλει να πρέπει να σε παίρνει από το χεράκι και να περιποιείται τα συναισθήματά σας. 

Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο. 

Θέλει έναν άντρα που μπορεί να της κρατήσει το χέρι και να της προσφέρει έναν ώμο για να κλάψει – έναν άντρα που είναι αρκετά δυνατός και στωικός για να διαχειριστεί το χάος των σαρωτικών γυναικείων συναισθημάτων της.

20. Απέτυχες να την φέρεις στο πλαισιο σου

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι οι γυναίκες λαχταρούν την περιπέτεια. 

Μια από τις μεγαλύτερες περιπέτειες της ζωής μιας γυναίκας είναι να μπει στο πλαίσιο ενός άνδρα υψηλής αξίας και να τον ακολουθήσει στην πορεία της κατάκτησης των στόχων στους οποίους είναι προσκολλημένος . 

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, οι γυναίκες δεν θέλουν να είναι το βραβείο.

Δεν θέλουν να είναι ο στόχος. 

Αντίθετα, θέλουν να ενταχθούν σε έναν άντρα υψηλής αξίας που έχει μια πιο ψηλή, μεγαλύτερη αποστολή και σκοπό ζωής – και στη συνέχεια να βαδίσουν δίπλα-δίπλα ως συνεργάτες μαζί του καθώς αυτός επιδιώκει αυτόν τον σκοπό.

Με αυτό το δεδομένο, οι άντρες που αποτυγχάνουν να το λάβουν αυτό υπόψη τους (άντρες που αποτυγχάνουν να φέρουν τη γυναίκα στο πλαίσιό τους) εκπέμπουν σοβαρούς δείκτες χαμηλής αξίας.

Αν εστιάζουν υπερβολικά στη ζωή της γυναίκας και στην προσπάθεια να ενταχθούν σε αυτήν, θα καταστρέψουν την «αντίληψη της περιπέτειας» για εκείνη. Αυτό πλησιάζει πολύ κοντά στο να τον κάνει needy, απελπισμένο και βαρετό – όλα μαζί σε ένα.

Τι να κάνεις όταν εξαφανιστεί και σε παρατήσει ξαφνικά

εξαφανίστηκε και με παράτησε ξαφνικά

Ας είμαστε ρεαλιστές.

Η φάση αυτή είναι χάλια. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να βλέπεις κάθε αποτυχία στη ζωή ως ένα ισχυρό μάθημα – μια ευκαιρία να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας σου για την επόμενη φορά.

Έχοντας κατά νου αυτή την αρχή, ακολουθούν 4 ζωτικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις κάθε φορά που σε κάνει ghosting μια γυναίκα.

1. Αξιολόγηση της κατάστασης

Μην αντιδράς συναισθηματικά. Μην θυμώνεις. Μην της στέλνεις συναισθηματικά μηνύματα, απαιτώντας να μάθεις γιατί σε έστησε ή γιατί δεν έχει απαντήσει στα μηνύματά σου (εννοείται πως και αυτό το έκανα στην ιστορία μου παραπάνω). 

Στην πραγματικότητα, μην επικοινωνήσεις καθόλου μαζί της.

Αντιθέτως, κάνε ένα βήμα πίσω. 

Παρέμεινε ψύχραιμος και απλώς εκτίμησε την τρέχουσα κατάσταση. 

Τρέξε στα βήματα που αναφέρονται παραπάνω και εξέτασε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκες. 

Είναι πιθανό να έκανες μερικά από τα λάθη που καλύψαμε σε αυτή τη δημοσίευση; 

Αν ναι, ίσως μπορέσεις να εντοπίσεις ποια από αυτά έκανες και, στη συνέχεια, να αναπτύξεις μια εύλογη θεωρία για το γιατί συνέβη αρχικά το ghosting.

2. Αξιολόγησε τα λάθη σου.

Αφού αναπτύξεις μια θεωρία για το πού μπορεί να πήγε στραβά η αλληλεπίδραση, αξιολόγησε πώς θα μπορούσες να είχες κάνει τα πράγματα καλύτερα. 

Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την επανάληψη των ίδιων λαθών με τις γυναίκες στο μέλλον. 

Σημείωση: Μερικές φορές, οι γυναίκες εξαφανίζονται για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με εσάς (έτσι μου είπε όταν εμφανίστηκε μετά από 3 μήνες).

Για παράδειγμα, μπορεί να έχουν μια σχέση με τον πρώην τους (αυτή ήταν λέει η αιτία), περνούν μια δύσκολη περίοδο στη δουλειά τους κ.λπ. 

Αλλά αυτές οι καταστάσεις είναι στην πραγματικότητα κάπως σπάνιες. Ως επί το πλείστον, αν μια γυναίκα την κάνει, πιθανότατα έχει να κάνει είτε με το ότι δεν είσαι ο τύπος της, είτε με το ότι απέτυχες να επιδείξεις αρκετή αξία για να έχεις θετικό αντίκτυπο.

3. Διδάξου από αυτό.

Όταν καταλάβεις πού μπορεί να πήγε στραβά η συζήτηση, κάνε μια προσπάθεια να μάθεις από αυτήν. 

Σημείωσε νοερά το λάθος και βρες τι μπορείς να κάνεις  για να το αποφύγεις στο μέλλον. 

4. Προχώρα και συνέχισε να χτίζεις την αξία σου ως άνθρωπος.

Φυσικά, η νούμερο ένα μέθοδος για να αυξήσεις την ελκυστικότητά σου ως άντρας είναι απλά να εργάζεσαι κάθε μέρα για να γίνεις ο καλύτερος άνθρωπος που μπορείς να γίνεις. 

Δεσμέυσου και επιδίωξε να κάνεις κάνεις level-up το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σου σε καθημερινή βάση. Φρόντισε επίσης να εργάζεσαι για να βάλεις σε τάξη τα οικονομικά σου και να επιδιώκεις πάντα τον σκοπό σου στη ζωή ως τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο σου.

Συμπέρασμα

εξαφανίστηκε και με παράτησε ξαφνικά

20 λόγοι για τους οποίους μπορεί να σε έχει κάνει ghosting, μαζί με όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μην ξανασυμβεί στο μέλλον. 

Απλά να θυμάσαι: το ghosting συμβαίνει, ακόμη και στους καλύτερους από εμάς. 

Γι’ αυτό μην το παίρνεις πολύ βαριά και σίγουρα όχι σοβαραά αν το έχεις βιώσει. 

Απλά αξιολόγησε την κατάσταση, μάθε από αυτό και προχώρα.

Συχνές ερωτήσεις

Μου κάνει ghosting ή απλά είναι απασχολημένη;

Οι γυναίκες σπάνια κάνουν ghosting έναν άντρα μόνο και μόνο επειδή είναι απασχολημένες. Τα κορίτσια είναι προγραμματισμένα να κυνηγούν άντρες υψηλής αξίας. Έτσι, αν εξαφανίστηκε από το ραντάρ σου, μπορείς να στοιχηματίσεις ότι είχε περισσότερο να κάνει με την αντίληψή της για την αξία σου ως άντρα παρά με τον φόρτο εργασίας της ή τις ευθύνες της στη ζωή.

Τι μήνυμα να στείλεις μετά από ghosting;

Ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσεις αυτό είναι να μην της στείλεις καθόλου μήνυμα. Αν μια γυναίκα σε έχει κάνει ghosting, σου έχει ήδη δείξει ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει καλή επένδυση του χρόνου σου. Απλά δεν της αρέσεις αρκετά ώστε να δικαιολογεί περαιτέρω προσοχή. Μάθε από αυτό, προχώρα και άρχισε να μιλάς με διαφορετικές γυναίκες.

Γιατί συνεχίζουν να με εγκαταλείπουν μετά το πρώτο ραντεβού;

Ο κύριος λόγος είναι επειδή απέτυχαν να μεταδώσουν επαρκώς υψηλής αξίας, αρσενικά σήματα. Αν μια γυναίκα δεν αντιλαμβάνεται ότι είσαι ο τύπος του άντρα που μπορεί να σεβαστεί και να θαυμάσει, δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί καθόλου να σε γνωρίσει περαιτέρω.

Εσύ θα πρέπει να κάνεις ghosting σε μία γυναίκα;

Κατά γενικό κανόνα, δεν είμαστε οπαδοί του ghosting. Νομίζουμε ότι οι άντρες που συστηματικά κάνουν ghosting σε γυναίκες εκπαιδεύονται στο να είναι betas που αποφεύγουν τις συγκρούσεις. Είναι προτιμότερο, αν έχεις ήδη βγει ραντεβού με μια γυναίκα ή/και έχεις ήδη κοιμηθεί μαζί της, να επικοινωνείς ότι δεν σε ενδιαφέρει πια, ώστε να ξέρει σίγουρα ότι πρέπει να προχωρήσει και αυτή. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να χειριστείς την κατάσταση με τη νοοτροπία του άλφα.

Γιατί η κοπέλα μου με αποφεύγει;

Αν η κοπέλα σου σε κάνει ghosting, είναι πιθανότατα ένα σημάδι ότι δεν σε σέβεται και δεν σε θαυμάζει πια και ότι η σχέση είναι κοντά στο να τελειώσει.


Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να γίνεις ένας πραγματικά αρρενωπός και κυριαρχικός άντρας, τότε πρέπει να διαβάσεις τον απόλυτο οδηγό αντρικής αυτοβελτίωσης: «Κυρίαρχος στο Παιχνίδι».

Πάτα εδώ για να γίνεις το απόλυτο αρσενικό.