Πώς να Φλερτάρεις με μια Κοπέλα: 8 Συμβουλές για να Γίνεις Καλύτερος στο Φλερτ

γίνε καλύτερος στο φλερτ

Για να φλερτάρεις επιτυχώς με μια κοπέλα, χρησιμοποίησε ένα συνδυασμό από συζήτηση που περιλαμβάνει, φλερτ, πειράγματα, χιούμορ και αθώο σωματικό άγγιγμα.

Ο στόχος είναι να την κάνεις να καταλάβει ότι σε ελκύει και σε ενδιαφέρει χωρίς να το δηλώσεις ανοιχτά, ενώ παράλληλα να δημιουργήσεις συναισθηματικό αντίκτυπο και προετοιμασία για να κλιμακώσεις προς το κλείσιμο.

Το φλερτ είναι μια μορφή τέχνης.

Είναι μια δεξιότητα που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην κωμωδία, τις πωλήσεις, τη συζήτηση και τη θεατρική παράσταση. 

Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται ως «φυσικά προικισμένοι στο θέμα φλερτ», ενώ άλλοι πρέπει να το αναπτύξουν ως δεξιότητα αν θέλουν πραγματικά να γίνουν καλοί σε αυτό. 

Εγώ είμαι ένα τέλειο παράδειγμα γι’ αυτό. 

Συνήθιζα να είμαι χάλια στο φλερτ.

Σίγουρα δεν ήμουν «φυσικό ταλέντο».

Με αυτό το δεδομένο, είχα την ευκαιρία στη ζωή μου να περάσω χρόνο με πολλούς που το έχουν από φυσικού τους στο φλερτ. 

Ο καλύτερός μου φίλος στο λύκειο ταίριαζε σε αυτή την περιγραφή.

Ήταν ένας ψηλός, γοητευτικός και γλυκομίλητος τύπος που μπορούσε να κάνει τα κορίτσια να γελάνε και να του ρίχνουν ματιές σχεδόν σε χρόνο μηδέν.

Τις πείραζε, τους έλεγε αστεία, τις δυσκόλευε και φαινόταν ότι είχε αυτόν τον τρόπο να τις τυλίγει γύρω από το μικρό του δάχτυλο.

Βέβαια, η ικανότητά του να βρίσκει και να κρατάει μια κοπέλα ήταν μια διαφορετική ιστορία. 

Δυσκολευόταν λίγο σε αυτό το μέτωπο. 

Αλλά η φυσική του ικανότητα να κάνει τις γυναίκες να ενδιαφέρονται γι’ αυτόν και να επικοινωνεί την αξία του μέσω του φλερτ ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. 

Στην πραγματικότητα, μέχρι σήμερα είναι ίσως ένας από τους καλύτερους που έχω γνωρίσει ποτέ.

Αλλά εδώ είναι το πράγμα που πρέπει να καταλάβουν οι περισσότεροι φυσιολογικοί άντρες (όπως εσύ και εγώ). 

Ο καθένας μπορεί να μάθει να φλερτάρει αν είναι πρόθυμος να αφήσει στην άκρη τις προκαταλήψεις του και να επικεντρωθεί στην κατανόηση των βασικών εννοιών του παιχνιδιού.

Τι είναι το φλερτ;

Man Wearing Blue Shirt Kissing Woman in Pink Tank Top

Το φλερτ είναι η ικανότητα να εκφράζεις διακριτικά ένα ελεγχόμενο ποσό ρομαντικού ή σεξουαλικού ενδιαφέροντος για κάποιον άλλον χωρίς να το δηλώνεις άμεσα.

Οι άνθρωποι είναι πολύ σύνθετα κοινωνικά πλάσματα.

Οι κοινωνικές μας ιεραρχίες είναι χτισμένες πάνω στα θεμέλια περίπλοκων κοινωνικών κανόνων που μαθαίνουμε διαισθητικά καθώς μεγαλώνουμε, κοινωνικοποιούμαστε με άλλους ανθρώπους και τελικά ξεκινάμε μόνοι μας για να δημιουργήσουμε τις δικές μας κοινωνικές σχέσεις και δεσμούς στη ζωή. 

Οι άνθρωποι που κατέχουν αυτούς τους «άγραφους κοινωνικούς κανόνες» είναι οι «κοινωνικά φυσιολογικοί» ανάμεσά μας.

Είναι οι τύποι ανθρώπων που ξέρουν ακριβώς τι να πουν τη σωστή στιγμή, πώς να αποφύγουν να κάνουν τα πράγματα αμήχανα, πώς να καταλαβαίνουν πότε τα πράγματα υπονοούνται και πότε όχι, πώς να πιάνουν τα κοινωνικά συνθήματα και πώς να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές για να κάνουν τις συζητήσεις να κυλούν και να ρέουν όσο το δυνατόν πιο οργανικά. 

Το φλερτ είναι ένα σύνολο εργαλείων που αναπτύχθηκε ειδικά για να βοηθήσει τους άνδρες και τις γυναίκες να περιηγηθούν στο πολύπλοκο τοπίο της σεξουαλικής αγοράς, τηρώντας παράλληλα τους σιωπηρούς, ανομολόγητους κοινωνικούς κανόνες της ανθρώπινης κοινωνίας. Πάντα με σκοπό να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες ζευγαρώματος, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο «κοινωνικών παράπλευρων απωλειών».

Γιατί πρέπει να φλερτάρεις με γυναίκες;

Side view of handsome young muscular guy holding bottle and glasses and offering drink to women sunbathing on lounges while resting together on sunny terrace

Το φλερτ με τα κορίτσια είναι σημαντικό, επειδή είναι ζωτικής σημασίας να επικοινωνήσεις το γεγονός ότι ενδιαφέρεσαι χωρίς να σαμποτάρεις την έλξη ή να πεις πράγματα που θα μπορούσαν να μειώσουν την κοινωνική σου θέση σε οποιοδήποτε κοινωνικό περιβάλλον τυχαίνει να βρίσκεσαι. 

Είναι επίσης σημαντικό επειδή, ως άνδρες, είμαστε οι ανταγωνιστές-θηράματα στην «αγορά», ενώ οι γυναίκες είναι αυτές που επιλέγουν (οι κυνηγοί).

Αυτό σημαίνει ότι αν θέλουμε να πετύχουμε με τις γυναίκες, είναι στο χέρι μας να προσεγγίσουμε, να εμπλακούμε, να ξεκινήσουμε συζητήσεις και να ηγηθούμε της αλληλεπίδρασης.

Αν έχεις κάνει αρκετά καλή δουλειά στο να γίνεις ένας άντρας υψηλής αξίας και αν η γυναίκα νιώθει αυτή τη «σπίθα» έλξης ενώ σου μιλάει, τότε μπορεί να καταλήξεις να πάρεις ένα νούμερο, να κλείσεις ραντεβού, να βγάλεις γκόμενα κ.λπ.

Φλέρταρε, λοιπόν, όσο πιο συχνά γίνεται με όσες περισσότερες γυναίκες υψηλής αξίας έρχεσαι σε επαφή.

8 συμβουλές για το πώς να φλερτάρεις με μια γυναίκα

Couple having romantic date in restaurant

1. Να είσαι άνετος

Η αυτοπεποίθηση είναι πραγματικά το πρώτο κλειδί για την έλξη.

Αν εσύ δεν συμπαθείς τον εαυτό σου, γιατί να το κάνει εκείνη; 

Φρόντισε να στέκεσαι όρθιος. Κάνε άμεση οπτική επαφή, δείξε το εντυπωσιακό χαμόγελό σου και δώσε της μια σταθερή χειραψία όταν τη χαιρετάς και της συστήνεσαι.

Κράτα τους ώμους σου πίσω και το πηγούνι σου ψηλά. 

Μη φοβάσαι να πιάνεις χώρο.

Οι άνετοι άντρες με νοοτροπία άλφα δεν συρρικνώνονται στη γωνία ούτε μικραίνουν τον εαυτό τους. 

Αν δεν είσαι σίγουρος για το πώς να αξιοποιήσεις την ελκυστική γλώσσα του σώματος, σκέψου να βρεις έναν σταρ του κινηματογράφου, έναν χαρακτήρα σε μια τηλεοπτική εκπομπή ή ακόμη και ένα παράδειγμα από την πραγματική ζωή κάποιου που έχει απίστευτη γλώσσα του σώματος και εξασκήσου στο να μιμηθείς αυτό το άτομο.

2. Χρησιμοποίησε ανοίγματατα παρατήρησης

Αν σε ενδιαφέρει μια κοπέλα και σκέφτεσαι να την φλερτάρεις, ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλεις να κάνετε είναι να αποφύγεις το βασικό αμάρτημα να την έχεις ως κύρια αποστολή της ζωής σου.

Είναι σημαντικό να διατηρήσεις το πλαίσιό σου ως ένας ισχυρός, ελκυστικός άνδρας που απλώς ενδιαφέρεται για μια γυναίκα.

Τα παρατηρητικά ανοίγματα είναι ένας φανταστικός τρόπος για να ασχοληθείς με μια γυναίκα χωρίς απαραίτητα να την κάνεις το επίκεντρο της αποστολής σου. 

Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να ανοίξω μια συζήτηση με μια γυναίκα με την οποία σκοπεύω να φλερτάρω είναι να κάνω ένα σχόλιο είτε για ένα από τα piercing του προσώπου της είτε για το πλαίσιο της τοποθεσίας. 

Για παράδειγμα, αν εντοπίσεις μια ελκυστική γυναίκα δίπλα στο τμήμα ψωμιού στο super market, θα μπορούσες να την πλησιάσεις, να σταθείς με αυτοπεποίθηση δίπλα της και να ξεκινήσεις μια συζήτηση.

Αυτό είναι παιχνιδιάρικο και κάπως γελοίο (εξού και το φλερτ), αλλά όλα αυτά εμπίπτουν στην περιοχή του «κοινωνικά λογικού» και βασίζονται καθαρά σε παρατηρήσεις του περιβάλλοντος και του πλαισίου σας. 

Επίσης, οδηγεί σε μια ερώτηση που προτρέπει σε περαιτέρω συζήτηση και στην οικοδόμηση σύνδεσης.

3. Δώσε προσοχή σε αυτήν

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν αντίφαση της τελευταίας συμβουλής μου, αλλά αυτό που εννοώ με αυτό είναι κάτι λίγο πιο λεπτό. 

Όταν αρχίζεις να φλερτάρεις με μια γυναίκα, θέλεις να αποφύγεις να μιλάς πολύ για τον εαυτό σου.  Αντ’ αυτού, θέλεις να κρατήσεις την εστίαση σε εκείνη. 

Στη φύση, οι γυναίκες είναι οι κυνηγοί και οι άνδρες τα θηράματα (που ανταγωνίζονται ποιος θα φαγωθεί από τον κυνηγό!).

Και στο πλαίσιο μιας φλερτ-συζήτησης, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η γυναίκα είναι ο επενδυτής. Είναι αυτή που κάνει την «επιλογή». 

Έτσι, αν ενδιαφέρεσαι γι’ αυτήν και θέλεις να την ξεχωρίσεις, είναι προς το συμφέρον σου να διατηρήσετε την εστίαση σε αυτήν και να κάνετε κινήσεις που την επηρεάζουν σε συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Επικεντρώσου σε:

 • Δέσμευση μαζί της
 • Να τραβήξεις την προσοχή της
 • Να ξεχωρίζεις από το πλήθος
 • Να οικοδομήσεις σύνδεση
 • Προκαλώντας συναισθηματικό αντίκτυπο
 • Μαθαίνοντάς την 

Δεν θέλεις να προσπαθήσεις να πουλήσεις τον εαυτό σου.

Θέλεις να μπεις στον ψυχισμό της, να την κάνεις να νιώσει λίγο αμήχανη και να την κάνεις να νιώσει ότι πρέπει να προσδιορίσει τον εαυτό της απέναντί σου. Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν με το πρόσχημα του χιούμορ, της εξυπνάδας και του αθώου λογοπαίγνιου/φλερτ.

4. Κάν’ την να γελάσει

Ένα από τα θεμελιώδη κλειδιά της έλξης όταν πρόκειται για γυναίκες είναι να τις κάνεις να νιώσουν κάτι. 

Πρέπει να δημιουργήσεις συναισθηματικό αντίκτυπο. 

Αλλά το θέμα εδώ είναι ότι δεν θέλεις να είσαι βαρετός.

Και το να κάνεις μια γυναίκα να γελάσει είναι ένας πολύ θετικός, διασκεδαστικός και συναρπαστικός τρόπος για να προκαλέσεις μια συναισθηματική ανταπόκριση. 

Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι για να δημιουργήσεις συναισθηματικό αντίκτυπο, αλλά το να κάνεις μια γυναίκα να γελάσει είναι μακράν ο πιο ισχυρός και δυνατός τρόπος για να φλερτάρεις χωρίς να φανείς βαρετός.

Αν θες να εμβαθύνεις στην νευροεπιστήμη της ερωτικής επιθυμίας, της ερωτικής έλξης και της ερωτικής προσκόλλησης, πρέπει να διαβάσεις οπωσδήποτε το βιβλίο Why We Love: The Nature and Chemistry of Romantic Love, από την Helen Fisher.

5. Πείραξέ την

Είναι πολύ σημαντικό να καθιερωθείς ως ένας άντρας υψηλής αξίας, ισχυρός, με αυτοεκτίμηση στο πλαίσιο της συζήτησης. Ένας άντρας που έχει αναπτύξει μια εκκολαπτόμενη γοητεία, περιέργεια ή ακόμη και αντιπερισπασμό μαζί της. 

Με άλλα λόγια, δεν προσπαθείς να την ανεβάσεις σε βάθρο, ή να ανταγωνιστείς για την προσοχή της.

Σκέψου τον εαυτό σου ως έναν ισχυρό γίγαντα που παίζει με ένα χαριτωμένο γατάκι. 

Είναι μια περιέργεια για σένα. 

Είναι σαν ένα διασκεδαστικό, γυαλιστερό μπιχλιμπίδι που τράβηξε το βλέμμα σου και σε έκανε να σταματήσεις για λίγο από την «περιπέτειά» σου για να απολαύσεις μια αλληλεπίδραση, να διασυνδεθείς με το θηλυκό και να παίξεις λίγο μαζί της.

Όταν πειράζεις μια γυναίκα, αυτό είναι το είδος της νοοτροπίας που θέλετε να μεταδώσεις. 

Πρέπει να προέρχεται από μια θέση αυτοπεποίθησης και αυτοεπιβεβαιωμένης δύναμης.

Μπορείς να την πειράξεις, να την κοροϊδέψεις λίγο και να της κάνεις τη ζωή λίγο δύσκολη.

Αλλά φυσικά, σαν ένας μεγάλος γίγαντας που παίζει με ένα μικρό γατάκι, δεν θέλεις ποτέ να φτάσεις τόσο μακριά ώστε να πληγώσεις κατά λάθος τα συναισθήματά της. 

Το πείραγμα πρέπει πάντα να διατηρείται αρκετά ήπιο ώστε να είναι διασκεδαστικό.

Όταν αρχίζει να εισχωρεί σε έδαφος που θα μπορούσε να πληγωθεί, δεν είναι αυτό που θέλεις.

6. Να έχεις ισχυρό, αντρικό πλαίσιο

Οι γυναίκες είναι προγραμματισμένες να αντιλαμβάνονται την αδυναμία των ανδρών.

Αυτή είναι μια εξελικτική προσαρμογή που έχουν αναπτύξει για να τις βοηθήσει να επιβιώσουν. 

(Αν πραγματικά θες να καταλάβεις πώς σκέφτονται οι γυναίκες και πώς συμπεριφέρονται, πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο Why Women Have Sex, από Cindy Meston και David Buss. Το βιβλίο θα σου γαμήσει το μυαλό.)

Ως εκ τούτου, ως άνδρας, όποτε φλερτάρεις με μια γυναίκα, αλληλεπιδράς μαζί της και της μιλάς, θέλεις πάντα να διατηρείς μια στωική, ισχυρή, άλφα παρουσία.

Σκέψου τον εαυτό σου:

 • Δεν φοβάσαι μήπως αυτή η γυναίκα σε απορρίψει. 
 • Δεν κρέμεσαι από κάθε της λέξη σαν να είναι η μόνη ζωντανή, ζωντανή γυναίκα με την οποία θα έχεις ποτέ μια ευκαιρία. 
 • Είσαι στο δικό σου ταξίδι. Η ζωή σου είναι ήδη γεμάτη. Έχεις περιουσίες να κάνεις, δράκους να σκοτώσεις και βασίλεια να χτίσεις. 

Η αλληλεπίδραση με το θηλυκό είναι κάτι που κάνεις για απόλαυση – για να βιώσεις λίγη ομορφιά στον κόσμο ως άντρας. 

Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να σου πει ή να σου κάνει αυτή η γυναίκα που θα σε έκανε να ταλαντευτείς από το στωικό, αρρενωπό σου πλαίσιο.

Αυτό είναι το είδος της νοοτροπίας που πρέπει να έχεις καθώς πειράζεις και φλερτάρεις με τις γυναίκες. 

Ένας άντρας που δεν συγκινείται από τα παιχνίδια μιας γυναίκας θα περάσει όλα τα τεστ αξιών της και θα κερδίσει τον σεβασμό της. Και ο σεβασμός είναι ένα απολύτως απαραίτητο συστατικό της έλξης.

7. Χρήση αθώου αγγίγματος

Πολλοί άνδρες κάνουν το λάθος να μην κλιμακώνουν σωματικά την φάση όταν φλερτάρουν με γυναίκες.

Ενώ είναι αλήθεια ότι το αλατοπίπερο του παιχνιδιού του φλερτ είναι λεκτικά, νοητικά και συναισθηματικά, το σωματικό άγγιγμα προσφέρει ένα ισχυρό και ισχυρό συστατικό στο μείγμα.

Και όταν το παραμελείς, το παιχνίδι του φλερτ σου θα υποφέρει. 

Εξασκήσου στο να χρησιμοποιείς χαριτωμένο και αθώο άγγιγμα για να ενισχύσεις διακριτικά τα πειράγματα και τα αστεία σου.  

Το κλειδί είναι να διατηρήσεις τα αγγίγματα αρκετά αθώα ώστε ένα δωμάτιο γεμάτο κουτσομπόληδες-παρατηρητές να μην το παρατηρήσουν καν.

Αλλά να τα κάνεις αρκετά παιχνιδιάρικα ή/και αισθησιακά ώστε να κάνουν τις τρίχες στο σβέρκο της να σηκωθούν όρθιες από τη συναισθηματική και σεξουαλική ένταση.

Μπορείς να το πετύχεις αυτό με διάφορους τρόπους:

 • Ένα ελαφρύ άγγιγμα στο πίσω μέρος του χεριού της καθώς φτάνετε για το ποτό σας στο μπαρ.
 • Παίρνοντας το χέρι της για να την οδηγήσετε στην άλλη άκρη του δωματίου.
 • Σπρώχνοντας απαλά το χέρι της με τον αγκώνα σας.
 • Βγάζοντας μερικές τούφες μαλλιών από το πρόσωπό της, ώστε να μπορέσεις να δεις καλύτερα το χρώμα των ματιών της.
 • Πιάνοντας το πηγούνι της καθώς γέρνεις το πρόσωπό της για να δεις τα σκουλαρίκια που φοράει.
 • Περνώντας ένα απαλό χέρι πάνω από το τατουάζ στο αντιβράχιο της καθώς θαυμάζεις το έργο τέχνης για το οποίο μόλις τη ρώτησες.
 • Σκύβοντας κοντά (η κοντινή απόσταση και μόνο, όταν χρησιμοποιείται με φειδώ, θα τραβήξει επίσης την προσοχή της) και ψιθυρίζοντας κάτι στο αυτί της.

8. Προσκάλεσέ την στον δικό σου κόσμο

Ως άντρες, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι οι γυναίκες δεν είναι η αποστολή μας.

Οι γυναίκες δεν θέλουν να είναι η αποστολή μας. Θέλουν να ενταχθούν σε έναν άνδρα που βρίσκεται σε αποστολή και να περπατήσουν δίπλα του. 

Έτσι, όποτε κινείσαι προς το «κλείσιμο», ενώ φλερτάρεις με μια γυναίκα, είναι πάντα σημαντικό να διατηρείς το πλαίσιο της συζήτησης ως τέτοιο:

«Είμαι ένας ισχυρός άνδρας σε μια περιπέτεια. Αν θέλεις, μπορείς να έρθεις μαζί μου σε αυτή την περιπέτεια. Ενδιαφέρομαι για σένα και είσαι ελκυστική, οπότε αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι μαγικό. Θα μπορούσες (και θα έπρεπε) να μου δώσεις τον αριθμό σου. Και θα μπορούσαμε να ξανασυνδεθούμε αργότερα για να περάσουμε λίγο χρόνο μόνοι μας μαζί. Μετά, θα μπορούσαμε να βγούμε έξω και θα μπορούσες να μάθεις λίγο περισσότερα για τα καταπληκτικά, απίστευτα πράγματα που κάνω και καταφέρνω ως άνδρας σε αυτόν τον κόσμο. Και θα ήσουν τυχερή αν είχες αυτή την ευκαιρία, γιατί είμαι σίγουρα ένας άνθρωπος που αξίζει να περνάς χρόνο μαζί του.»

Τώρα, αυτά δεν θα είναι απαραίτητα τα ακριβή σου λόγια. 

Πρέπει να είσαι φυσιολογικός και να χρησιμοποιείς τη δική σου προσωπικότητα καθώς φλερτάρεις. 

Αλλά η ιδέα εδώ είναι ότι αυτή είναι η ενέργεια και τα υποσυνείδητα μηνύματα που θέλεις να στείλεις καθώς φλερτάρεις μαζί της και προχωράς είτε ζητώντας της τον αριθμό, είτε ζητώντας της ραντεβού, είτε καλώντας την πίσω στο σπίτι σου. 

Ο λόγος γι’ αυτό είναι επειδή, ως άντρας, θέλεις πάντα να προσκαλείς τη γυναίκα στο πλαίσιό σου. 

Αυτό θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες αμοιβαίου σεβασμού και έλξης. 

Οι άντρες που μπαίνουν στο πλαίσιο της γυναίκας δεν θεωρούνται ισχυροί άνδρες. Θεωρούνται αδύναμοι, και οι γυναίκες χάνουν γρήγορα το σεβασμό τους.

Όπως λέμε πάντα: οι γυναίκες έχουν εξελιχθεί να μυρίζονται την αδυναμία όπως ο καρχαρίας το αίμα.

Τώρα ξέρεις πώς να φλερτάρεις με μια κοπέλα σαν απόλυτος επαγγελματίας. 

Απλά να θυμάσαι: ως άντρας, η πρώτη σου ευθύνη είναι πάντα η αποστολή και ο σκοπός της ζωής σου. 

Οι γυναίκες είναι το «κερασάκι» στην κορυφή της ήδη φοβερής τούρτας της ζωής. 

Διατήρησε πάντα αυτή τη νοοτροπία και θα διαπιστώσεις ότι θα είσαι ακόμα πιο επιτυχημένος καθώς προσπαθείς να ασχοληθείς με τις γυναίκες, να πάρεις αριθμούς και να βγεις σε ραντεβού.

Προχώρα με χάρη και μην εγκαταλείψεις ποτέ τη δύναμή σου.