Σημάδια Φλερτ από μια Γυναίκα που Ενδιαφέρεται

σημάδια γυναικείου ενδιαφέροντος φλερτ

Τα σημάδια ενδιαφέροντος από μια γυναίκα που ενδιαφέρεται είναι πολλά. Βέβαια, η γλώσσα του σώματος είναι ίσως το πλέον παρεξηγημένο θέμα από εμάς τους άνδρες. Πολλοί από εμάς έχουμε μαύρα μεσάνυχτα στην ανάγνωσή της.

Είτε επειδή νομίζουμε ότι αυτά τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα κι από τα μπούτια της θρυλικής Lisa Ann, είτε επειδή έχουμε τη—μαλακισμένη—πεποίθηση ότι το γκομενάκι θα μας κάτσει αν επιμείνουμε, δεν δίνουμε καμία σημασία σε αυτή. 

Κι όμως, αδέρφια, αν δεν μάθουμε να παρατηρούμε τις αντιδράσεις μιας γυναίκας, ο κίνδυνος της χυλόπιτας δεν είναι απλά υπαρκτός. Είναι απόλυτα βέβαιος κι έρχεται κατά πάνω μας με ευκολία.

Όλο το ζουμί στο φλερτ με μια γκόμενα, είναι να μάθουμε να «διαβάζουμε» τις διάφορες κινήσεις που κάνει.

Καθώς οι περισσότερες από αυτές δεν υπάρχει περίπτωση να μας το πουν στα ίσια, έχουν αυτό τον τρόπο να εκφράζονται. Ασυναίσθητος είναι (καμιά δεν σκέφτεται να κάνει κάποια χειρονομία), αλλά, εάν ο άνδρας πετάει χαρταετό, θα καταλήξει να αρμέγει μόνος τη σαύρα του και να βρίζει την τύχη του.

Τώρα, θα μας ρωτήσετε: «Πώς τα ξέρετε όλα αυτά;» Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, όπως και οι σόδες που έχουμε πιει για να καταπιούμε τις χυλόπιτες. Ένα από αυτά είναι η παρακάτω αληθινή ιστορία…

Πραγματική ιστορία φλερτ

Ο Ντίνος είχε περάσει τα τριάντα, και άκουγε πάντα με ζήλια τις κουβέντες των κολλητών για τη μία και την άλλη γκόμενα που κατάφερναν να ρίξουν.

Ο ίδιος από την άλλη, δεν είχε και τόση επιτυχία στις γυναίκες. Παρά την επιτυχία στα επαγγελματικά του (κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία), η προσωπική του ζωή είχε βαλτώσει.

Τα ραντεβού που έβγαινε τον μήνα ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Για κάποιον λόγο που του είχε καρφωθεί στο μυαλό, θεωρούσε ότι το στιλ του, αργά ή γρήγορα, θα έφερνε αποτελέσματα. 

Ντροπαλός, λιγομίλητος και καλός ακροατής. Το παρουσιαστικό του δεν ήταν για πέταμα. Κοντά στο 1.80, λεπτός και με πυκνό, καστανό μούσι, θεωρούσε ότι «μετράει» ως αρσενικό.

Ένα βράδυ λοιπόν, σε ένα μπιτσόμπαρο στην παραλιακή και παρέα με τον κολλητό του τον Βάγγο, ο Ντίνος τον άκουγε να του τα χώνει κανονικά και με τον νόμο. Είχε βαρεθεί κι αυτός να τον βλέπει μόνο του.

«Σήκω βρε μαλάκα να κάνεις παιχνίδι. Γιατί ήρθαμε εδώ; Για να πιούμε μοχίτο και να κοιτάμε ο ένας τον άλλο;»

«Καλά, σκάσε, μη μου τα πρήζεις». Αποκρίθηκε ο Ντίνος, παίρνοντας το βλέμμα του από εκείνον. Για μια φορά, αποφάσισε να ακολουθήσει τη συμβουλή του φίλου του, μήπως και καταφέρει να αποκτήσει μια ιστορία που θα μπορεί να υπερηφανεύεται αργότερα. 

Ο στόχος δεν άργησε να βρεθεί. Στο μπαρ, λίγα μέτρα από το τραπέζι τους, μια όμορφη κοκκινομάλλα τον κοιτούσε στα μάτια. Κι αφού δεν ήταν συνηθισμένος σε αυτά, ο Ντίνος χαμήλωσε το βλέμμα του. Όταν όμως την κοίταξε ξανά, διαπίστωσε πως η κοριτσάρα τον κοιτούσε ακόμα.

Τη χάζεψε από πάνω μέχρι κάτω και ξεροκατάπιε. Το κόκκινο μπλουζάκι της ήταν φουσκωμένο στο στήθος. Η λευκή της φούστα άφηνε εκτεθειμένα τα μακριά της πόδια. 

«Και βυζάρες και ποδάρες…» Σκέφτηκε. «Πιο γαμάτο συνδυασμό δεν έχει».

«Υπάρχει Θεός». Μονολόγησε ο Βάγγος, βλέποντάς τον να παίρνει το ποτό του και να τον αφήνει σύξυλο. Την ώρα που πλησίαζε το μπαρ, ο Ντίνος την είδε να του σκάει ένα μικρό χαμογελάκι. Τότε, μέσα του πίστεψε ότι η ξηρασία κι η αγαμία απείχαν καναδυό ωρίτσες από το τέλος τους…

«Καλησπέρα». Τη χαιρέτισε ευγενικά με ένα νεύμα. «Είμαι ο Ντίνος. Το ονοματάκι σου;»

«Ελένη». Το χαμόγελό της πλάτυνε. «Χάρηκα. Θα μου κάνεις παρέα;»

«Ευχαρίστως». Απάντησε, κι εκείνη άπλωσε τα χέρια της πίσω από το κεφάλι. Έσφιξε τις πλούσιες τούφες από τα μαλλιά της και τα τίναξε πίσω, προτού στρίψει το σκαμπό της προς το μέρος του.

Άμαθος σε τέτοιες όμορφες παρουσίες, ο Ντίνος ένιωσε ένα σφίξιμο στο στομάχι. Προτού καλά-καλά καταφέρει να ψελλίσει μια κουβέντα, άρχισε να τον λούζει κρύος ιδρώτας.

Όση αυτοπεποίθηση είχε (έστω κι αυτή η λίγη), ξεκίνησε να τον εγκαταλείπει. Την κοιτούσε για μισό δευτερόλεπτο, και μετά, το βλέμμα του γυρνούσε νευρικά προς τη μπαργούμαν και τα μπουκάλια πίσω της.

«Εεεε…» Μουρμούρισε. «Δεν, δεν…»

«Τι καλέ;» Αναρωτήθηκε η Ελένη, με μια έκφραση απορίας στο πρόσωπό της. «Με συγχωρείς, έπαθες κάτι;»

«Στέγνωσε ο λαιμός μου». Της είπε με τρεμάμενη φωνή. «Λες και δεν έχει αέρα εδώ πέρα».

«Ζάχαρο έχεις, ρε φίλε;» Του απευθύνθηκε με τόνο κοροϊδευτικό, και το χαμόγελο που είχε θαυμάσει λίγα λεπτά νωρίτερα, έγινε καπνός. 

Στη θέση του, ήρθε μια έκφραση που πιο πολύ έμοιαζε με γκόμενας στην οποία έχεις μόλις πει ότι πήρε κιλά. Ξινίλα και περιφρόνηση… Η Ελένη έστριψε ξανά το σκαμπό της αριστερά και του γύρισε πλευρό, πριν αρχίσει να κουνάει πέρα δώθε το κεφάλι της.

«Είπα κάτι που σε πείραξε;» Τη ρώτησε ο Ντίνος. 

«Μπα». Του μίλησε με βαρεμάρα. «Απλώς, κάτι θυμήθηκα από τη δουλειά και αγχώθηκα λίγο».

«Τι δουλειά κάνεις;» Τη ρώτησε με ενδιαφέρον. «Εγώ είμαι κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία. Γράφω σλόγκαν δηλαδή».

«Μπράβο, μπράβο». Του μουρμούρισε, ξύνοντας το πάνω μέρος της παλάμης της, κι ενώ το βλέμμα της πλανιόταν στον χώρο. «Πού να σου λέω τώρα; Μπερδεμένη ιστορία…»

«Θα ήθελα  να την ακούσω». Δήλωσε ο Ντίνος, με μεγαλύτερη ένταση στη φωνή του. «Αν θες, μου μιλάς».

«Αυτό είναι το θέμα». Του πέταξε μια κοφτή κουβέντα και πήδηξε από το σκαμπό. Βούτηξε και την τσάντα της από τον πάγκο, τον κοίταξε παγερά και συνέχισε. «Δεν θέλω. Καλό σου βράδυ».

«Μισό λεπτό». Της είπε κι άπλωσε το χέρι του στο δικό της. Την κράτησε από τον βραχίονα κι έγειρε προς τα εμπρός. «Ήθελα να γνωριστούμε. Γιατί φεύγεις έτσι;»

«Ρε, κάτω τα ξερά σου». Του μούγκρισε, τα μάτια της γέμισαν θυμό. «Μια φωνή να βάλω, και θα σε πετάξουν έξω. Μη μ’ αγγίζεις!»

Η τελευταία της πρόταση ήρθε με περισσότερη ένταση. Δυο-τρία άτομα από το μπαρ τους κοιτούσαν με περιέργεια, όπως και ο πορτιέρης που μάλλον είχε ακούσει πως κάτι συνέβαινε.

Ο Ντίνος κατάλαβε ότι πλέον είχε χάσει το παιχνίδι.

Το ενδεχόμενο να περάσει καλά εκείνο το βράδυ είχε κάνει φτερά. Κι ακόμα χειρότερα, αν συνέχιζε να πιέζει την Ελένη, θα του την έπεφτε ένας τεράστιος τύπος και θα τον έβγαζε έξω καροτσάκι.

Έτσι λοιπόν, αποτράβηξε το χέρι του, πήρε το ποτό του από τον πάγκο και επέστρεψε στο τραπέζι του σαν βρεγμένη γάτα. Εκεί, τον περίμενε ένας πολύ απογοητευμένος κολλητός. Ο Βάγγος είχε πιάσει ένα μπουκάλι Τζακ Ντάνιελς, το είχε σηκώσει στο πρόσωπό του και έδινε ελαφρές κουτουλιές!

«Τι κάνεις εκεί;»

«Να σου πω, βαριέμαι να πάω μέχρι τον τοίχο εκεί στο μπαρ, και βολεύτηκα με το μπουκάλι».

Ο Ντίνος έκανε αρκετά λάθη.

Ξεκίνησε με το πιο συνηθισμένο. Η Ελένη έδειξε φανερό ενδιαφέρον, ωστόσο, αυτός δεν κατάφερε να το «διαβάσει». Την πλέον κρίσιμη στιγμή, άφησε να τον καταβάλει η νευρικότητα, ενώ είχε τα πάντα με το μέρος του.

Μετά, όταν η στάση του σώματός της έδειχνε ξεκάθαρα ότι είχε χάσει κάθε ενδιαφέρον, εκείνος πήγε να επιμείνει. Η εικόνα του όμως δεν ήταν ικανή να αλλάξει την έκβαση της βραδιάς.

Η Ελένη γούσταρε άντρα-διεκδικητή. Άντρα που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει, κι αυτός όχι μόνο δεν τη διεκδίκησε, αλλά πήγε να τη γυρίσει πίσω με το ζόρι…

11 σημάδια οτι μια γυναίκα ενδιαφέρεται

Μια επιστημονική μελέτη του Moore το 1985, πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα σε μπαρ και ένα πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, o Moore έβαλε δύο εκπαιδευμένους παρατηρητές να παρακολουθούν μυστικά πάνω από διακόσιες γυναίκες για τριάντα λεπτά την καθεμία, και να καταγράψουν τα σημάδια έλξης που εκδηλώνουν.

Ως τέτοια σημάδια ορίστηκαν κινήσεις μελών του σώματος ή ολόκληρου του σώματος που απέφεραν προσοχή από τα αρσενικά. Συχνά, κάθε φορά που πλησίαζαν άνδρες, οι γυναίκες άγγιζαν διάφορα πράγματα για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Για παράδειγμα, άγγιζαν ένα αντικείμενο, το πρόσωπο του άνδρα, το χέρι ή το πόδι του. Επιπλέον, οι γυναίκες έρχονταν σε τέτοια θέση που τα γόνατά τους, τα μπούτια ή οι πατούσες τους μπορούσαν να ακουμπήσουν τους άνδρες. 

Από αυτές τις παρατηρήσεις, ο Moore κατάφερε να εντοπίσει συνολικά 52 μη λεκτικές συμπεριφορές που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους προς τους άνδρες. Από αυτές, οι πιο συνηθισμένες και δημοφιλείς ήταν οι παρακάτω 11.

1. Μοναχικός χορός

Είτε καθιστή, είτε όρθια, η γυναίκα κινιόταν με τον ρυθμό της μουσικής. Όταν μια γυναίκα χορεύει έχει ανεβασμένη διάθεση, το οποίο σημαίνει ότι ψάχνεται.

2. Ματιά σε ολόκληρο τον χώρο

Η γυναίκα κοιτούσε σε ολόκληρη την αίθουσα για 5 με 10 δευτερόλεπτα, χωρίς να κοιτάξει κάποιο άτομο συγκεκριμένα. Αυτό το κάνει για να τσεκάρει πόσο περνάει η μπογιά της, ποιοι ενδιαφέρονται και ποιοι απ’ αυτούς είναι οι καλύτερες επιλογές για εκείνη.

3. Μικρή, κοφτή ματιά

Η γκόμενα κοιτούσε πλαγίως τον τύπο που γούσταρε για 2 με 3 δευτερόλεπτα. Αυτό γίνεται επειδή οι γυναίκες ξεκινάνε το φλερτ πάντα έμμεσα. Κρατάει πολύ λίγο, οπότε να είσαι παρατηρητικός.

4. Κάρφωμα βλέμματος

Η γκομενίτσα κάρφωνε με το βλέμμα της τον υποψήφιο γκόμενο για πάνω από 3 δευτερόλεπτα. Αυτό συμβαίνει ψιλοσπάνια. Αλλά, όταν συμβαίνει ξέρεις ότι μιλάμε για αρκετό ενδιαφέρον. Αν δεις αυτό το σημάδι, μάζεψε τα αρχίδια σου και πήγαινε.

5. Τίναγμα κεφαλιού

Η γυναίκα τίναζε πίσω το κεφάλι της και ανασήκωνε ελαφρά το πρόσωπό της. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά και είναι κυρίως σημάδι ότι η γυναίκα περνάει καλά. Είναι αυτό που λέμε «καλό σημάδι».

6. Παιχνίδι με τα μαλλιά

Η γυναίκα σήκωνε το χέρι της και το έβαζε μέσα στα μαλλιά της. Αυτό γίνεται τελείως υποσυνείδητα. Συνήθως παίζουν με το μαλλί τους όταν φλερτάρουν με έναν άντρα που τους αρέσει και τον ακούνε πολύ προσεκτικά.

7. Χαμόγελο

Χαμογελούσε ευθέως και, καμιά φορά, έδειχνε και τα δοντάκια της. Όσο μεγαλύτερο το χαμόγελο, τόσο καλύτερο αυτό το σημάδι στο φλερτ. Οπότε, αν βλέπεις χαμόγελα, είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

8. Γέρμα

Η γυναίκα έγερνε το σώμα ή τον κορμό της εμπρός, πιο κοντά στον άνδρα. Αυτό στα αγγλικά λέγεται και “lean in” και γίνεται υποσυνείδητα. Η γυναίκα το κάνει αυτό υποσυνείδητα γιατί θέλει να στρέψει όλη της την προσοχή προς τον άντρα που της αρέσει.

9. Παρουσίαση λαιμού

Η γυναίκα έγερνε το κεφάλι της σε μια πλευρά και εξέθεται την άκρη του λαιμού της. Αυτό είναι πολύ δυνατό σημάδι ενδιαφέροντος. Κυρίως επειδή ο λαιμός είναι απ’ τις πιο ευαίσθητες περιοχές στο σώμα μας. Οπότε, αν μια γυναίκα σου δείχνει τον λαιμό της και τον αφήνει απροστάτευτο, τότε να ξέρεις γουστάρει.

10. Γέλιο/νευρικό γέλιο

Το γέλιο είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό χαμόγελο. Όταν μια γυναίκα γελάει σε μια κουβέντα μ’ έναν άντρα, τότε του δείχνει φωναχτά ότι ενδιαφέρεται. Αν όλα τα άλλα σημάδια συνοδεύονται και με γέλιο –ειδικά νευρικό γέλιο– τότε είσαι σχεδόν μέσα.

11. Νεύμα

Συνήθως, κατά τη διάρκεια συζητήσεων με έναν άνδρα, η γυναίκα ένευαι για να δείξει τη συμφωνία της μαζί του. Και, όπως καταλαβαίνεις, όση περισσότερη συμφωνία, τόσο πιο κοντά στο σεξ. Οπότε νεύματα και Άγιος ο Θεός.

Οπότε…

Συμπέρασμα

Η επιστήμη είναι σαφέστατη, ρε μαλάκα. Θέλεις να παίξεις μπαλίτσα με γκομενάκι; Πρόσεχε τις κινήσεις της. Μάθε να διαβάζεις τι λέει το σώμα της, γιατί αυτό είναι που θα σου πει «προχώρα».

Μην περιμένεις να σου το πει με το στόμα, γιατί πρώτα θα λιώσουν οι πάγοι στην Ανταρκτική, και μετά θα σου το πει.

Σου χαμογελάει; Έρχεται προς το μέρος σου; Κάνε κίνηση, ξεκίνα συζήτηση. Κοιτάει αλλού; Το σώμα της δεν δείχνει προς το δικό σου; Τα κουβαδάκια σου και σ’ άλλη παραλία. Μην το πιέζεις το πράγμα, δεν πρόκειται να δεις άσπρη μέρα.

Όταν καταφέρεις να ερμηνεύεις τη γλώσσα του σώματός της, η περίπτωση του να μένεις μόνος με τη σαύρα σου θα απομακρυνθεί οριστικά.

Κάνε μερικά απλά πραγματάκια, και θα ξεχάσεις πώς είναι να ευχαριστιέσαι τη χείρα με τα πέντε ορφανά, μια και καλή…