Πού Μπορείς να Βρεις Γκομενάκια

γκομενάκια

«Πού να τη βρω τη γκόμενα, ρε;» Αλήθεια, πόσες φορές έχεις πει ο ίδιος αυτή την κουβέντα; Πόσες φορές έχεις ακούσει έναν φίλο σου να ξεφυσάει και να την επαναλαμβάνει; Σίγουρα πολλές.

Όχι γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες. Κάθε άλλο. Οι αριθμοί λένε ότι είναι περισσότερες από εμάς! Άρα, τι συμβαίνει και μένεις μπακούρι για καιρό; Έχουν κρυφτεί σε τίποτα λαγούμια; Όχι, φίλε μου. Απλώς, ο τρόπος ζωής σου μάλλον φταίει που περνάς μόνος τα βράδια.

Ισχύει ότι η εύρεση μιας κοπέλας στα γούστα μας είναι ζόρικη υπόθεση. Το να πέφτεις πάνω σε ένα θηλυκό που γουστάρεις και με το οποίο έχετε χημεία, σήμερα είναι μεγάλο μανίκι.

Για ευκολία και ποικιλία, έχουμε τις εφαρμογές dating. Είναι πολλές και δεν θα σου ζαλίσουμε τα παπάρια με τα ονόματά τους. Το θέμα όμως με αυτές τις εφαρμογές, είναι ο τεράστιος αριθμός των υποψηφίων γυναικών. Το τι θα βρεις εκεί μέσα δεν περιγράφεται. 

Από εικοσάχρονα κοριτσάκια (που συνήθως δεν ξέρουν τι θέλουν), μέχρι γκόμενες που κάνουν κρα για γάμο. Εκεί γύρω στα σαράντα, ψάχνουν να βρουν υποψήφιο γαμπρό/θύμα για να κουκουλωθούν και να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Ποιο είναι αυτό; Γάμος και δυο-τρία κουτσούβελα.

Έτσι λοιπόν, καταλήγεις με μια (και δυο) χούφτες τύπισσες με τις οποίες πολύ απλά, δεν ταιριάζεις. Χάνεις την μπάλα επειδή έχεις να κάνεις με πολλές μαζί. Το αποτέλεσμα;

Ξενερώνεις και πολύ άσχημα μάλιστα. Δεν κάνεις κλικ με κάποια από αυτές τις γυναίκες και κλείνεσαι στον εαυτό σου, γιατί πιστεύεις ότι το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι. Κάπως έτσι, καταλήγεις να απαντάς «πού να βρω γκόμενα;»

Ευτυχώς, η παραδοσιακή μέθοδος γνωριμιών είναι πολύ αποτελεσματική. Μάλιστα, όπως τονίζουν οι Rosenfeld και Thomas σε μελέτη τους το 2012, σχεδόν το 50% των ετερόφυλων ζευγαριών και ένα 20% των ομόφυλων, συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν σε πραγματική τοποθεσία.

Ωστόσο, δήλωσαν επίσης πως αυτές οι τοποθεσίες είναι καλύτερες για τη συνάντηση βραχυχρόνιων ή μακροχρόνιων συντρόφων. Για αυτό, με το να ξέρεις τα καλύτερα μέρη για την εύρεση κοπέλας (ανεξάρτητα για πόσο τη θες), μπορείς εύκολα να τα ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου!

Τι λέει η έρευνα για την εύρεση συντρόφου

Οι φυσικές τοποθεσίες αξιολογήθηκαν από τους Jonason, Foster, McCain, και Campbell σε έρευνά τους το 2015. Η ομάδα ζήτησε από μερικά μαλακιστήρια να πει πόσο καλά ήταν αυτά τα μέρη, και πόσο ιδανικά ήταν για την εύρεση βραχυχρόνιου και μακροχρόνιου συντρόφου.

Επιπλέον, η έρευνα αξιολόγησε τα χαρακτηριστικά και τον κοινωνικοερωτικό προσανατολισμό των μαλακιστηριών, για να καθορίσει αν αυτά τα χαρακτηριστικά επηρέαζαν την επιλογή των τοποθεσιών για την εύρεση συντρόφου.

Τα αρχικά αποτελέσματα υποστήριξαν τη θεωρία πως βραχυχρόνιοι και μακροχρόνιοι σύντροφοι, συχνά βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη. Επιπλέον, οι ερευνητές μπόρεσαν να καθορίσουν τα καλύτερα από αυτά τα μέρη, σύμφωνα με άνδρες και γυναίκες. Αυτά ταξινομήθηκαν στις παρακάτω κατηγορίες:

Τοποθεσίες για μακροχρόνιους συντρόφους:  Αυτές περιλαμβάνουν μαθήματα, πνευματικές συναθροίσεις, τόπο εργασίας, γυμναστήριο, καφετέριες, ομάδες εθελοντισμού, τη γειτονιά, συνέδρια και πάρκα. Οι γυναίκες επίσης συμπεριέλαβαν βιβλιοθήκες, ενώ οι άνδρες επέλεξαν βιβλιοπωλεία.

Τοποθεσίες για βραχυχρόνιους συντρόφους:  Εδώ μιλάμε για μπαρ, κλαμπ, παραλίες, γάμους, γυμναστήριο, πάρτι και τη γειτονιά.

Με περαιτέρω ανάλυση της έρευνας, οι ερευνητές μπόρεσαν να εντοπίσουν συγκεκριμένες διαφορές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες. Οι τοποθεσίες για μακροχρόνιους συντρόφους όπως οι θρησκευτικές συναθροίσεις και οι ομάδες εθελοντισμού έτειναν να υπογραμμίζουν προσωπικά χαρακτηριστικά ιδανικά για μακροχρόνιες σχέσεις.

Αντίθετα, τοποθεσίες για βραχυχρόνιους συντρόφους όπως μπαρ και κλαμπ τείνουν να υπερτονίζουν την εξωτερική ομορφιά που οδηγεί σε εφήμερες σχέσεις ή σχέσεις της μιας βραδιάς. Οι δύο τοποθεσίες που βρίσκονται και στις δύο κατηγορίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον υπερτονισμό οποιωνδήποτε χαρακτηριστικών.

Για την καλύτερη εξήγηση αυτών των διαφορών, οι ερευνητές Jonason, Foster, McCain, και Campbell, βρήκαν επίσης ότι τα διάφορα προσωπικά χαρακτηριστικά σχετίζονταν με την επιλογή τοποθεσίας για την εύρεση βραχυχρόνιου ή μακροχρόνιου συντρόφου.

Συγκεκριμένα, όσοι ενδιαφέρονταν για την εύρεση μακροχρόνιου συντρόφου (ειδικά στον χώρο εργασίας ή σε μαθήματα), ήταν περισσότερο ευσυνείδητοι, συνεννοήσιμοι και προτιμούσαν μονογαμικές σχέσεις. Αντίθετα, όσοι έψαχναν κάπου να χώσουν τη σαύρα τους, επέλεγαν μπαρ, κλαμπ πάρτι και παραλίες. Εκείνοι ήταν περισσότερο ναρκισσιστές, λιγότερο ειλικρινείς και προτιμούσαν τις ξεπέτες και τις αρπαχτές.

Πώς να επιλέξεις τις καλύτερες τοποθεσίες για σένα: Όλα μαζί, τα παραπάνω συμπεράσματα προσφέρουν μερικές κατευθυντήριες γραμμές για το πού θα βρεις πιθανές συντρόφους καθημερινά. 

Αρχικά, είναι καλό να ξέρεις τον εαυτό σου και τον κοινωνικοερωτικό σου προσανατολισμό και την προσέγγισή σου στις σχέσεις. Με άλλα λόγια, πρέπει να ξέρεις τι ζητάς.

Μόλις καταλάβεις τι είναι αυτό, μπορείς να επιλέξεις τα μέρη που ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες σου και να τροποποιήσεις την προσέγγισή σου για να μεγιστοποιήσεις τον βαθμό επιτυχίας σου. 

Αν ψάχνεις για μακροχρόνια σύντροφο, επικεντρώσου σε μέρη όπου θα μπορείς να βρεις συναισθηματικά ή/και επιστημονικά κοινά με την κοπέλα.

Αυτό σημαίνει ότι θα την αναζητάς σε μαθήματα, συνέδρια, πνευματικές συναθροίσεις ή οπουδήποτε αλλού μπορείς να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου. Αυτές οι τοποθεσίες θα προσελκύσουν πιθανές συντρόφους που είναι καλύτερες για μακροχρόνιες σχέσεις και ανοιχτές στο ενδεχόμενο δέσμευσης. 

Αν πάλι ψάχνεις να βρεις άλλο ένα όνομα για να το βάλεις στη μακροσκελή λίστα των γυναικών που έχεις πηδήξει, το καλύτερο για σένα είναι να συχνάζεις σε μπαράκια και κλαμπ, σε μέρη δηλαδή που ευνοούν την εξωτερική εμφάνιση και τη διασκέδαση.

Όπου μπορείς να φλερτάρεις ασύστολα επιδεικνύοντας την ομορφάδα σου, πήγαινε και θα βρεις αρκετές τύπισσες διαθέσιμες για ξεπέτα.

Να θυμάσαι μόνο πως αυτά τα μέρη έχουν να κάνουν με το πόσες σε παρατηρούν. Έτσι, φτιάξου, ντύσου καλά και φλέρταρε μέχρι τελικής πτώσης!

Συμπέρασμα

Τέλος, να μην ξεχάσεις τα σημεία-κλειδιά της υπόθεσης, που είναι τα παρακάτω:

  1. Οι σημερινοί άνθρωποι ξεχνούν να βρουν συντρόφους σε πραγματικές τοποθεσίες, αν και σύμφωνα με τις έρευνες, σχεδόν το 50% συναντώνται έτσι για πρώτη φορά.
  2. Κάποια μέρη ευνοούν την εύρεση μακροχρόνιου συντρόφου, ενώ κάποια άλλα είναι καλύτερα για βραχυχρόνια πράγματα.
  3. Οι αφοσιωμένοι σύντροφοι βρίσκονται σε μέρη όπως συνέδρια, θρησκευτικές συναθροίσεις και ομάδες εθελοντισμού.
  4. Αντίθετα, για ξεπέτες και one night-stands, μπορείς να πας σε μπαρ, κλαμπ και πάρτι.