Πώς να Φλερτάρεις: 5 Στυλ Αντρικού Φλερτ

στυλ αντρικού φλερτ

Ξέρεις πώς να φλερτάρεις; Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε καλά το πας. Αν όμως είναι «όχι», τα πράγματα είναι σκούρα.

Βλέπεις, το να ξέρεις να φλερτάρεις είναι βασική προϋπόθεση για να γνωρίσεις μια γυναίκα. Χωρίς αυτή τη γνώση, μένεις μέσα μόνος σου, και απολαμβάνεις τις χαρές της μοναξιάς με την πάντα πρόθυμη παλάμη σου.

Κι επειδή τις ίδιες χαρές γνωρίσαμε όλοι ανεξαιρέτως όταν ήμασταν πιτσιρικάδες, καλύτερα να μάθουμε τρόπους να προσεγγίζουμε ένα γκομενάκι. Βέβαια, καλό είναι να ειπωθεί πως αυτοί οι τρόποι δεν είναι για όλους.

Μπορεί να είμαστε άνδρες, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι, άσχετα αν πολλές γκόμενες εκεί έξω γουστάρουν να μας βάζουν στο ίδιο τσουβάλι.

Οι προσωπικότητές μας μπορεί να διαφέρουν σε πολλά σημεία. Ακόμα και δυο αδέλφια, είναι σίγουρο πως έχουν διαφορετική αντίληψη στο πώς μπορούν να πλησιάσουν μια γυναίκα.

Κάποιος ίσως θεωρεί πως είναι καλύτερο να υπάρξει ένα παιχνίδι με τα μάτια, προτού κάνει την κίνησή του. Άλλος πιστεύει ότι είναι προτιμότερο να είναι διακριτικός και να μην πιέσει πολύ το πράγμα, γιατί φοβάται την απόρριψη.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θυμόμαστε ότι η ικανότητα στο φλερτ είναι τόσο σημαντική στην προσωπική μας ζωή, όσο το οξυγόνο που πάει στην καρδιά μας με το αίμα.

Στην παρακάτω αληθινή ιστορία, θα δούμε μαζί πώς ένας παίκτης μπορεί να αποφύγει τις παγίδες της μοναξιάς και να κατακτήσει τη γυναίκα που γουστάρει, αρκεί να ξέρει πώς να την πλησιάσει…

Πραγματική ιστορία φλερτ

Ο Μιχάλης κόντευε τα 35, και μπορούσε να υπερηφανευτεί ότι είχε επιτυχία στις γυναίκες. Κάθε τόσο, έλεγε στους κολλητούς και μια ιστοριούλα από το μακρινό και το πρόσφατο παρελθόν.

Ο Γιάννης, φίλος του εδώ και πάνω από 10 χρόνια, υπήρχαν φορές που δεν το πίστευε. Ίσως επειδή ο Μιχάλης έλεγε και κάποιες υπερβολές (όχι και 8 φορές σε ένα βράδυ ρε αγόρι μου, κατούρα και λίγο!) για να φουσκώσει την εκάστοτε περιπέτεια, ίσως επειδή οι αφηγήσεις του τραβούσαν σε μάκρος, ο Γιάννης τον κοιτούσε λίγο λοξά όποτε ξεκινούσε την πάρλα.

Ωστόσο, ο Μιχάλης δεν πτοούνταν. Εντάξει, μπορεί ενίοτε να ήταν υπερβολικός, αλλά, η αλήθεια ήταν πως το στιλάκι του ήταν ακαταμάχητο. Ψηλός, καλοντυμένος και με κορμάρα κολυμβητή, όταν έσκαγε μύτη σε ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο, τα γυναικεία κεφάλια γυρνούσαν πολύ συχνά να τον κοιτάξουν. 

Έτσι έγινε και ένα βράδυ Παρασκευής, που πήγε σε ένα κοντινό ιταλικό εστιατόριο. Ολομόναχος, κάθισε στο τραπέζι στη γωνία στο βάθος της αίθουσας, κι άρχισε να ανιχνεύει τον ορίζοντα για πιθανούς στόχους.

Τρία τραπέζια παραπέρα, μια μελαχρινή κοπέλα γύρω στα τριάντα, τελείωνε ένα πιάτο καρμπονάρα. Έβγαλε αργά το πιρούνι από το στόμα της όταν οι ματιές τους συναντήθηκαν. Έσφιξε τα χείλη αμήχανα και ξανάφερε το βλέμμα της στο πιάτο, προτού ισιώσει κάπως τον κορμό της.

«Την καημένη…» Σκέφτηκε ο Μιχάλης. «Δεν μπορεί να χαμογελάσει με γεμάτο στόμα. Ας της το κάνω πιο δύσκολο».

Με το που τελείωσε τη σκέψη του, σηκώθηκε από το τραπέζι. Βάδισε προς το μέρος της, κοιτάζοντας προς τα κάτω. Έπιασε το στομάχι του, λίγα εκατοστά από το τραπέζι της μελαχρινής και μονολόγησε:

«Πανάθεμά σε, Πάολο, εσένα και τις πίτσες σου. Αν τρώω μια φορά τη βδομάδα εδώ, σε καναδυό μήνες, δεν θα μπορώ να δω τη δική μου πίτσα».

Ένα ρουθούνισμα γέμισε τα αυτιά του, πριν το κροτάλισμα από το πιρούνι τον αναγκάσει να γυρίσει προς το μέρος της. Η μελαχρινή πρόλαβε να βάλει μια χαρτοπετσέτα πάνω από το στόμα της και ξέσπασε σε δυνατά γέλια, τραβώντας την προσοχή του ζευγαριού που καθόταν στο διπλανό τραπέζι.

«Με συγχωρείτε, δεσποινίς». Είπε ο Μιχάλης με σοβαροφανές ύφος. Μέσα του, προσπαθούσε να μη βάλει κι ο ίδιος τα γέλια. «Αλλά δίκιο δεν έχω; Δεν είναι εθιστικές αυτές οι πίτσες;»

«Είναι». Γέλασε ξανά εκείνη. «Θέλει προσοχή για να μην…» Δαγκώθηκε. «Ε, ξέρεις τώρα».

«Ξέρω, ξέρω». Έγνεψε αυτός. «Μιχάλη με λένε». Συνέχισε και πισωπάτησε για να τη βλέπει καλύτερα. «Εσένα;»

«Κωνσταντίνα». Του συστήθηκε. «Δεν κάθεσαι να μου πεις για το δράμα σου;»

«Δράμα θα ήταν αν δεν πρόσεχα». Απάντησε, σε πιο στιβαρό τόνο. «Ευτυχώς, μπορώ και βάζω φρένο, αν και βλέπεις ότι μόνο εύκολο που δεν είναι».

«Σωστά». Συμφώνησε η Κωνσταντίνα, με τη στάση του σώματός της να χαλαρώνει. «Καλά και δεν έρχεσαι συχνά εδώ. Πρώτη φορά σε βλέπω».

«Μα ούτε κι εσύ πρέπει να είσαι καλή πελάτισσα». Συνέχισε ο Μιχάλης, κι έγειρε ελαφρά προς τα εμπρός, με τη ματιά του να μη φεύγει από πάνω της. «Αν ήσουν, δεν θα είχες τόσο όμορφες γραμμές».

«Σε ευχαριστώ». Του είπε πιο χαμηλόφωνα, κι ένα μεγάλο χαμόγελο φώτισε το πρόσωπό της. «Κι εσύ έχεις πολύ ωραίες γραμμές».

«Μεταξύ μας…» Σταμάτησε κι έγειρε προς το μέρος της ελάχιστα παραπάνω. «Λιώνω στο γυμναστήριο μετά που καταβροχθίζω τις πίτσες του Πάολο».

Η Κωνσταντίνα, για δεύτερη φορά ξέσπασε σε δυνατά γέλια και έβαλε το χέρι στο στομάχι της, προτού αρχίσει να κουνάει το κεφάλι της από άκρη σε άκρη.

«Την αλήθεια λέω». Η προσπάθειά του να την πείσει έπεσε στο κενό. Το γέλιο της δυνάμωσε ακόμα περισσότερο.  Πάντως, μέσα του, ένιωθε πολύ καλά. Η προσέγγισή του ήταν παραπάνω από καλοδεχούμενη. Η ομορφούλα φαινόταν να το διασκεδάζει, πράγμα που ήταν κι ο στόχος του άλλωστε.

«Αχ…» Αναστέναξε η Κωνσταντίνα κι άνοιξε τα μάτια. «Να ’σαι καλά. Καιρό είχα να γελάσω έτσι».

«Έχεις πολύ ωραίο χαμόγελο». Τόνισε, με τα δάχτυλά του να σέρνονται προς τα δικά της. «Και το γέλιο σου δεν είναι τόσο έντονο. Υπάρχουν γυναίκες που γελάνε και νομίζει κανείς ότι περνάει έξω από κοτέτσι».

Η Κωνσταντίνα ρουθούνισε και πάλι. Τίναξε προς τα πάνω το χέρι της και κάλυψε το στόμα της, ρίχνοντας γρήγορες ματιές δεξιά κι αριστερά.

«Αν συνεχίσεις έτσι, βλέπω να μου βγαίνει όλη η καρμπονάρα από τη μύτη». Του επισήμανε. «Όχι πως δεν μου αρέσει. Κάθε άλλο».

«Χαίρομαι που σε διασκεδάζω». Εξομολογήθηκε ο Μιχάλης. «Δεν συναντάω τόσο γοητευτικές γυναίκες κάθε μέρα, ξέρεις».

«Μην το χαλάς». Του είπε με λίγο παράπονο στη φωνή της. «Με το παρουσιαστικό σου, είμαι σίγουρη ότι έχεις γνωρίσει πολύ κόσμο».

«Ισχύει». Παραδέχθηκε. «Μόνο που αυτό τον καιρό είμαι ολομόναχος κι έχω βαρεθεί για να είμαι ειλικρινής. Μήπως θα ήθελες να πάμε κάπου μαζί χωρίς τόσο…» Ο Μιχάλης έπαψε για μια στιγμή. «Φαγητό;»

«Ναι, βέβαια». Του αποκρίθηκε με προθυμία. «Έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου;»

«Το μπαράκι απέναντι». Της είπε, κι έριξε μια κλεφτή ματιά στο απέναντι κτίριο. «Τι θα έλεγες για αύριο βράδυ στις 8;»

«Τέλεια». Δέχθηκε χαμογελαστή. «Θα τα πούμε αύριο λοιπόν».

«Χάρηκα πολύ». Της ένευσε ευγενικά και σηκώθηκε από το τραπέζι της.

«Κι εγώ».

Ο Μιχάλης χρησιμοποίησε έναν πολύ απλό τρόπο για να πλησιάσει την Κωνσταντίνα. Την έκανε να γελάσει αρκετά, με αποτέλεσμα εκείνη να νιώσει άνετα μαζί του, σχεδόν από την πρώτη στιγμή.

Πήρε το έναυσμα από το βλέμμα της και έπαιξε μπαλίτσα επιθετικά. Δεν κώλωσε μπροστά σε τίποτα. Ούτε στα τεράστια, καστανά της μάτια, ούτε στο ότι ήταν πραγματική κουκλάρα.

Έτσι λοιπόν, κατάφερε να κερδίσει ένα ραντεβού μαζί της. Η Κωνσταντίνα το εκτίμησε όλο αυτό, κι αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία σε έναν τύπο που «έσπασε τον πάγο» με λίγη πλακίτσα. Ήταν αυτός ο τρόπος που χρησιμοποιούμε όλοι; Όχι βέβαια. Δεν ταιριάζει σε όλους και δεν αρέσει σε όλους.

Μαθήματα φλερτ από την ιστορία

Σύμφωνα με μελέτη των Hall, Carter, Cody και Albright το 2010, οι μέθοδοι του φλερτ είναι συνολικά πέντε (5).

1. Παραδοσιακή

Υπακούει στους κανόνες των δύο φύλων, όπως η δεκτικότητα μιας γυναίκας μέσω οπτικής επαφής, και τον άνδρα να κάνει την πρώτη κίνηση με σκοπό την επικοινωνία.

2. Σωματική

Εκφράζει ερωτισμό, επιθυμία και ενδιαφέρον μέσω μη λεκτικών συμπεριφορών όπως η γλώσσα του σώματος και το άγγιγμα.

3. Ειλικρινής

Σχηματίζεται ένας συναισθηματικός δεσμός με έναν σύντροφο μέσω της φιλικότητας, την άνεση μεταξύ τους και τη δημιουργία σωστής επικοινωνίας.

4. Παιχνιδιάρικη

Με το να βλέπει κανείς τον στόχο του φλερτ ως διασκέδαση (και όχι ως το ξεκίνημα μιας σχέσης), και να περνάει καλά με γέλια, αστεία και πειράγματα.

5. Ευγενική

Με συμπεριφορά ηθική, προσεκτική και συστολή, προκειμένου να αποφύγει κάποιος τον εξευτελισμό, την απόρριψη και επιπλέον, να είναι επιλεκτικός.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, έδειξαν πως η κάθε μέθοδος προσεγγίζει το φλερτ με μοναδικό τρόπο, υπερτονίζοντας κάποιες συμπεριφορές και υποβαθμίζοντας άλλες.

Επομένως, κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Συμβουλές για κάθε στυλ αντρικού φλερτ

Για να έχεις λοιπόν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας, το καλύτερο για σένα είναι να ταιριάξεις τη μέθοδό σου με τη δική σου προσωπικότητα και τους στόχους που έχεις θέσει στη ζωή σου, όσον αφορά τις σχέσεις σου. Πέρα από αυτό, υπάρχουν και μερικές συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν…

Ειλικρινής στυλ

Το ειλικρινές φλερτ μπορεί να πετύχει περισσότερο όταν επικεντρώνεσαι στο χτίσιμο μιας θετικής προσωπικότητας και την ανάπτυξη μοναδικών χαρακτηριστικών και προτερημάτων.

Επιπλέον, μπορείς να δημιουργήσεις ενδιαφέρον από το γκομενάκι, μέσω της οπτικής επαφής, με το να την κάνεις να νιώθεις άνετα και το να αντιγράφεις τη συμπεριφορά της.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει το «διάβασμα» της γλώσσας του σώματός της. Όλα αυτά μαζί, βοηθούν το ειλικρινές φλερτ να πετύχει τον στόχο της δημιουργίας συναισθηματικής σύνδεσης.

Σωματικό στυλ

Το σωματικό φλερτ μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα, εφόσον επικεντρώνεσαι στην εξωτερική σου εμφάνιση και το διάβασμα της «ενθαρρυντικής» γλώσσας του σώματος.

Από κει και πέρα, το σωματικό φλερτ έχει να κάνει με την πειστική χρήση της γλώσσας του σώματος και τη γνώση δημιουργίας ελκυστικότητας.

Πρέπει να μάθεις να έχεις αυτοπεποίθηση, κι όχι να εμφανίζεσαι νευρικός, για να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα ομαλότητας και πάθους. Όλα αυτά, σε βοηθούν να δημιουργήσεις ερωτισμό και πάθος με την πιθανή σου σύντροφο.

Παιχνιδιάρικο στυλ

Το παιχνιδιάρικο φλερτ έχει μια προσέγγιση «και ποιος χέστηκε» και «όλα ή τίποτα». Επομένως, πρέπει να μάθεις να χειρίζεσαι την απόρριψη, η οποία θα έρθει όταν συμπεριφέρεσαι έτσι.

Θα μπορέσεις έτσι να απορρίπτεις τις πλέον μαλακισμένες ατάκες για καμάκι που ξενερώνουν την τύπισσα προτού προλάβεις καν να τη ρωτήσεις το όνομά της.

Πέρα από αυτό, το παιχνιδιάρικο φλερτ έχει να κάνει με την ανταμοιβή σου μέσω της προσοχής, ενώ άλλες φορές την κρύβει για να δημιουργηθούν προσδοκίες.

Έτσι, αυτή η μέθοδος ουσιαστικά έχει να κάνει με το να μάθεις πότε να το παίζεις δύσκολος, να ισορροπείς ανάμεσα σε ζεστό και κρύο, σαν να παίζεις δηλαδή με μια γάτα κρατώντας ένα κορδόνι. Αυτή η συμπεριφορά βοηθάει στο να βρεις κοπέλες που είναι ανοιχτές σε αρπαχτές.

Παραδοσιακό και ευγενικό στυλ

Το παραδοσιακό και το ευγενικό φλερτ έχουν παρόμοια προσέγγιση σε στόχους σχέσης και στην εύρεση συντρόφου που ενδιαφέρεται για δέσμευση.

Ως αποτέλεσμα, και οι δύο μέθοδοι μπορούν να επωφεληθούν από την κατανόηση των συν και των πλην του να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες για τα δύο φύλα, να καταλάβουν ότι οι σταθερές του ραντεβού αλλάζουν σήμερα και στον καθορισμό του τι κάνει κάποιον τον ιδανικό σύντροφο. 

Στην πράξη, το παραδοσιακό και το ευγενικό φλερτ συχνά έχουν να κάνουν με τους τρόπους του να κερδίσεις την προσοχή. Μετά, «σπάνε τον πάγο» με τρόπους που δεν ρισκάρουν την απόρριψη και απλά μοιράζονται τι ψάχνουν σε έναν σύντροφο και τι προσφέρουν ως αντάλλαγμα.

Συμπέρασμα

Όλες αυτές οι μέθοδοι έχουν τις καλύτερες προθέσεις. Ωστόσο, μπορεί να φαίνονται περίεργες ή βαρετές σε πιθανές συντρόφους.

Το όλο θέμα εξαρτάται από σένα. Ο τρόπος που θα επιλέξεις να κάνεις παιχνίδι με μια γκόμενα, είναι μοναδικός σε κάθε έναν από εμάς.

Μπορείς να πάρεις μια από αυτές τις μεθόδους και να την αντιγράψεις από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν είσαι μερακλής, μπορείς να πάρεις όσα στοιχεία σου γουστάρουν από την καθεμιά και να τα προσαρμόσεις στα δικά σου «θέλω».

Μην περιμένεις μόνο. Όσο περιμένεις, τόσο πιθανότερο είναι να αρπάξει κάποιος άλλος εκείνη που γουστάρεις…