Γυναικεία Υπεργαμία: 9 Τρόποι για να την Χρησιμοποιήσεις Προς Όφελός σου

γυναικεία υπεργαμία

Έχεις ακούσει τον όρο της γυναικείας υπεργαμίας; Αν τον έχεις ακούσει, τότε ξέχνα ό,τι ξέρεις και διάβασε το άρθρο. Αν δεν τον έχεις ακούσει, ήρθε η ώρα να μάθεις την αλήθεια.

Ορισμός της υπεργαμίας

Η γυναικεία υπεργαμία είναι το εξελιγμένο ένστικτο μιας γυναίκας να επιθυμεί αρσενικούς ερωτικούς συντρόφους υψηλότερης κοινωνικοοικονομικής τάξης και εισοδηματικού επιπέδου.

Τι θέλουν πραγματικά οι γυναίκες από έναν άντρα; 

Ποιες ενδείξεις έλξης έχουν μεγαλύτερη σημασία; 

Και σε τι πρέπει να εστιάσεις εσύ ως άντρας για να έχεις επιτυχία με τις γυναίκες;

Κάθε φορά που τίθενται αυτά τα ερωτήματα, η «γυναικεία υπεργαμία» πιθανότατα δεν απέχει πολύ από τη συγκεκριμένη συζήτηση.

Περιεχόμενα
 1. Ορισμός της υπεργαμίας
 2. Τι είναι η γυναικεία υπεργαμία;
 3. Γυναικεία υπεργαμία και φλερτ
 4. 9 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τη γυναικεία υπεργαμία προς όφελός σου ως άντρας
 5. Συμπέρασμα

Τι είναι η γυναικεία υπεργαμία;

Ότι οι γυναίκες τείνουν να έλκονται περισσότερο από άντρες υψηλότερης οικονομικής κατάστασης από τις ίδιες και είναι πιο πιθανό να ζευγαρώσουν με αυτούς. 

Με άλλα λόγια, άντρες που κερδίζουν περισσότερα από αυτές.

Όπως και να το πάρεις, η «συζήτηση για την υπεργαμία» αποτελεί σημαντικό μέρος της συζήτησης γύρω από τις σεξουαλικές δυναμικές. 

Αλλά παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα του όρου και το γεγονός ότι όλο και περισσότερο περιεχόμενο δημοσιεύεται σχετικά με αυτόν σε ορισμένους κύκλους του διαδικτύου σε σχεδόν καθημερινή βάση (αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην ανδρόσφαιρα), έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι πολύ λίγοι εμβαθύνουν αρκετά στην επιστήμη που κρύβεται πίσω από αυτό, ώστε να αποκαλύψουν την αλήθεια σχετικά με το τι πραγματικά σημαίνει για τους άντρες. 

Προσωπικά, στη ζωή μου, έχω βιώσει από πρώτο χέρι αποδείξεις του γεγονότος ότι η γυναικεία υπεργαμία είναι ένα πραγματικό φαινόμενο που οδηγεί τη γυναικεία συμπεριφορά στο ζευγάρωμα.

Για μένα, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος νομπελίστας επιστήμονας για να εξετάσει τη ζωή μου και να αναγνωρίσει ότι η οικονομική μου κατάσταση, όπως μετρήθηκε σε κάθε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό από την συνολική επιτυχία μου με τις γυναίκες.

Αλλά είναι επίσης προφανές ότι η οικονομική κατάσταση δεν είναι ο μόνος παράγοντας.

Σήμερα, φίλε, πρόκειται να μάθεις την αλήθεια για τη γυναικεία υπεργαμία – όχι μόνο από την οπτική γωνία του άντρα, αλλά και από την επιστημονική οπτική γωνία. 

Θα μάθεις επίσης πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη γνώση για να σε βοηθήσει να αυξήσεις τη δική σου αξία στην αγορά, να προσελκύσεις γυναίκες υψηλότερης αξίας, και γενικά να έχεις περισσότερη συνολική επιτυχία στο θέμα φλερτ. 

Ας τραβήξουμε πίσω το πέπλο και ας αποκαλύψουμε την αλήθεια.

Σύμφωνα με το λεξικό Merriam Webster, ο όρος «υπεργαμία» σημαίνει τεχνικά «γάμος σε ίση ή ανώτερη κάστα ή κοινωνική ομάδα».

Στις μέρες μας, ο όρος χρησιμοποιείται συνήθως για να ορίσει την παρατηρούμενη, εξελιγμένη συμπεριφορική τάση των γυναικών να έλκονται, να ζευγαρώνουν και να παντρεύονται άντρες υψηλότερης οικονομικής θέσης.

Ποιος σκέφτηκε την γυναικεία υπεργαμία;

γυναικεία υπεργαμία 1860

Η ιστορία της υπεργαμίας είναι ενδιαφέρουσα. 

Οι όροι «υπεργαμία» και «υπογαμία» (η πράξη του γάμου με κάποιον από χαμηλότερη κοινωνική και οικονομική τάξη) έχουν και οι δύο σανσκριτικές ρίζες στο Manusmriti, ένα αρχαίο ινδουιστικό νομικό κείμενο που πιστεύεται ότι χρονολογείται από το 1250 π.Χ. 

Οι σύγχρονοι όροι αντιστοιχούν στους σανσκριτικούς όρους Anuloma και Pratiloma, οι οποίοι είναι όροι που σημαίνουν γάμους που θεωρούνται ότι «πηγαίνουν με το ρεύμα» και «πηγαίνουν ενάντια στο ρεύμα» αντίστοιχα. 

Με άλλα λόγια, οι γάμοι Pratiloma, ή οι γάμοι στους οποίους μια γυναίκα υψηλής καταγωγής ενώθηκε με έναν άνδρα χαμηλής καταγωγής, θεωρούνταν «καταδικασμένοι» σύμφωνα με τον νόμο.

Υπάρχει στην πραγματικότητα η γυναικεία υπεργαμία;

Το ενδιαφέρον πράγμα σχετικά με την οικονομική υπεργαμία των γυναικών είναι ότι πολλά άτομα αρνούνται ότι υπάρχει, για διάφορους λόγους.

Ακολουθούν τα δύο κύρια επιχειρήματα που συχνά αναφέρουν οι άνθρωποι στην καθημερινή συζήτηση σε μια προσπάθεια να την διαψεύσουν.  

Επιχείρημα #1: Δεν είναι μια συμπεριφορά με βάση το φύλο.

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είναι υπεργαμικοί με τον τρόπο τους. Επομένως, ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για μια εξελιγμένη, έμφυτη «γυναικεία συμπεριφορά» είναι λανθασμένος και χρησιμεύει μόνο για να παρουσιάσει ψευδώς τις γυναίκες ως «χρυσοθήρες».

Επιχείρημα #2: Προκαλείται από το χάσμα αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων.

Ορισμένοι λένε επίσης ότι η υπεργαμία δεν είναι απαραίτητα ένα εξελιγμένο γυναικείο χαρακτηριστικό, αλλά ότι οι γυναίκες έχουν εξαναγκαστεί σε αυτή τη συμπεριφορά ως αποτέλεσμα της οικονομικής ανισότητας. 

Με άλλα λόγια, οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης κριτικής πιστεύουν ότι οι γυναίκες δεν «παντρεύονται» επειδή αυτό βρίσκουν ελκυστικό, αλλά επειδή για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό ήταν το μόνο διαθέσιμο εργαλείο για να αυξήσουν την κοινωνική τους θέση και να επιτύχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, ασφάλειας και προστασίας για τις ίδιες και τους απογόνους τους. 

Αυτή η κριτική ουσιαστικά λέει ότι αυτό που πολλοί άνθρωποι αποκαλούν γυναικεία υπεργαμία είναι στην πραγματικότητα απλώς «κοινωνική προετοιμασία» που αποσκοπεί στο να εμποδίσει τις γυναίκες να αντικαταστήσουν τους άνδρες ως κυρίαρχους εισοδηματίες-κουβαλητές στις σχέσεις. 

Ως εκ τούτου, είναι εσφαλμένο να την χαρακτηρίσουμε ως νόμιμη έμφυτη γυναικεία συμπεριφορά ζευγαρώματος. 

Αλλά αυτό παίζει επίσης με την έννοια της εισοδηματικής ανισότητας –την αντίληψη ότι οι γυναίκες απλώς κερδίζουν λιγότερα από τους άντρες λόγω του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων– η οποία διαιωνίζει την εισοδηματική ανισότητα στις σχέσεις και εμποδίζει τις γυναίκες να είναι σε θέση να κερδίζουν περισσότερα από τους άντρες. 

Το επιχείρημα έχει ως εξής: αν οι γυναίκες κερδίζουν σημαντικά λιγότερα από τους άντρες, τότε δεν έχουν πραγματικά άλλη επιλογή από το να ζευγαρώσουν με άνδρες που κερδίζουν περισσότερα.

Διαλύοντας τον «μύθο» που λέει ότι δεν υφίστανται υπεργαμία

Εδώ στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους άντρες να γίνουν καλύτεροι. Θέλουμε, επίσης, να βοηθήσουμε τους άντρες να έχουν καλύτερες εμπειρίες με τις γυναίκες. 

Και για να το πετύχουμε αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη οι άντρες να κατανοήσουν την αλήθεια σχετικά με τη γυναικεία συμπεριφορά στο ζευγάρωμα. 

Υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομική υπεργαμία είναι μια εξελιγμένη, έμφυτη γυναικεία συμπεριφορά ζευγαρώματος και ότι εξακολουθεί να υφίσταται στον κόσμο σήμερα – παρά την επανάσταση των φύλων και τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει στην ισότητα των φύλων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 200 ετών. 

Ας διαλύσουμε λοιπόν πρώτα αυτά τα δύο επιχειρήματα.

Διαψεύδοντας το επιχείρημα #1: Η υπεργαμία στην πραγματικότητα δεν είναι μια συμπεριφορά με βάση το φύλο.

Το θέμα με την οικονομική, γυναικεία υπεργαμία είναι ότι διευκρινίζει ότι «οι γυναίκες θα έλκονται από άνδρες με υψηλότερο οικονομικό επίπεδο». 

Και όμως, όταν οι άνθρωποι ακούνε τον όρο «υπεργαμία» να χρησιμοποιείται σε μια κανονική συζήτηση, συνήθως απαντούν με κάποιου είδους κριτική που ακούγεται κάπως έτσι:

«Οι άντρες ΚΑΙ οι γυναίκες προσπαθούν να «παντρευτούν άτομα από ανώτερη τάξη». Δεν είναι συμπεριφορικό χαρακτηριστικό μόνο της γυναίκας να θέλει κανείς έναν σύντροφο που κερδίζει πολλά χρήματα. Είναι απλά κοινή λογική». 

Αλλά σύμφωνα με την επιστήμη, αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια.

Έχουν οι άντρες υπεργαμία;

Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες ΔΕΝ είναι υπεργαμικοί. 

Στην πραγματικότητα, αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι οι γυναίκες τείνουν να παντρεύονται «προς τα πάνω» όσον αφορά την οικονομική κατάσταση, ενώ οι άνδρες τείνουν να παντρεύονται «προς τα κάτω», καθιστώντας τους άντρες ουσιαστικά οικονομικά υπογαμικούς.

Ποιο είναι το αντίθετο της υπεργαμίας;

Το αντίθετο της υπεργαμίας ονομάζεται «υπογαμία». 

Σύμφωνα με το λεξικό Merriam Webster, η υπογαμία ορίζεται ως «γάμος σε κατώτερη τάξη ή κοινωνική ομάδα».

Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες υπερτερούν των αντρών στον δυτικό κόσμο όσον αφορά την εκπαίδευση, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένα σενάριο όπου η «εκπαιδευτική υπογαμία» γίνεται όλο και πιο συχνή για τις γυναίκες, οι γυναίκες εξακολουθούν να τείνουν να παντρεύονται άνδρες που κερδίζουν περισσότερα από αυτές. 

Αυτό καλύφθηκε με αρκετή λεπτομέρεια σε μια μελέτη με συγγραφέα τον Yue Qian, με τίτλο “Gender Asymmetry in Educational and Income Assortative Marriage”.

Τώρα, υπάρχει ένα επιχείρημα για το γεγονός ότι οι άνδρες τείνουν να:

 • Επιλέγουν συντρόφους που είναι νεότεροι από αυτούς.
 • Επιλέγουν συντρόφους που είναι πιο ελκυστικές από ό,τι είναι οι ίδιο.

Αλλά αυτά δεν είναι «οικονομικά υπεργαμικά» χαρακτηριστικά. 

Αυτά είναι χαρακτηριστικά που αφορούν το φύλο και τα οποία οι άνδρες έχουν εξελιχθεί να αναζητούν στις γυναίκες, τόσο για λόγους γονιμότητας όσο και για λόγους κύρους. 

Το ζευγάρωμα με γυναίκες που είναι νέες και όμορφες όχι μόνο δίνει στους άνδρες μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχούς αναπαραγωγής, αλλά τους προμηθεύει και με άλλα «κουνελάκια», πράγμα που ανεβάζει το κοινωνικό τους status.

Ίσως η Helen Fisher το είπε όσο πιο απλά μπορούσε να διατυπωθεί στο βιβλίο της Why We Love: The Nature And Chemistry Of Romantic Love:

«Σε μια έρευνα οκτακοσίων προσωπικών αγγελιών που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά, οι Αμερικανίδες αναζητούσαν συντρόφους που προσέφεραν οικονομική ασφάλεια δύο φορές συχνότερα από ό,τι οι άντρες. Πολλές γυναίκες γιατροί, δικηγόροι και πολύ πλούσιες γυναίκες ενδιαφέρονται για άνδρες με ακόμη περισσότερα χρήματα και κύρος από τις ίδιες. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες παντού στον κόσμο έλκονται περισσότερο από συντρόφους με μόρφωση, φιλοδοξίες, πλούτο, σεβασμό, κύρος και θέση – τα είδη των περιουσιακών στοιχείων που χρειάζονταν οι προϊστορικοί τους πρόγονοι από έναν πιθανό σύντροφο για τα παιδιά τους. Όπως συνοψίζουν οι επιστήμονες: οι άντρες αναζητούν αντικείμενα του σεξ και οι γυναίκες αναζητούν αντικείμενα της επιτυχίας.»

Διαψεύδοντας το επιχείρημα #2: Η υπεργαμία δεν είναι αποτέλεσμα του μισθολογικού χάσματος των δύο φύλων.

Για άλλη μια φορά, παραπέμπουμε στην παραπάνω μελέτη της Yue Qian για να διαλύσουμε αυτόν τον μύθο. 

Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε θα περίμενες ότι οι γυναίκες που κερδίζουν περισσότερα, που έχουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, θα ξεφεύγουν από τον «κανόνα» της σταθερής επιλογής συντρόφων που τις ξεπερνούν σε μισθό, ώστε να επιλέγουν όποιους τύπους συντρόφων πραγματικά επιθυμούν. 

Και όμως, οι μορφωμένες γυναίκες επιμένουν να επιλέγουν και να παντρεύονται άντρες που κερδίζουν περισσότερο από αυτές, παρά το γεγονός ότι αυτοί οι «άνδρες με υψηλά εισοδήματα» είναι πιο πιθανό να είναι «λιγότερο μορφωμένοι». 

Αυτό διερευνήθηκε περαιτέρω σε μια μελέτη των Margarita Chudnovskaya και Ridhi Kashyap, με τίτλο “Is the End of Educational Hypergamy the End of Status Hypergamy?” Στοιχεία από τη Σουηδία. 

Στη μελέτη αυτή, οι συγγραφείς παρατηρούν ότι «τα αποτελέσματα για τις διαφορές στο εισόδημα αποκαλύπτουν ότι σε όλα τα ζευγάρια, οι άντρες τείνουν να κερδίζουν περισσότερο από τις γυναίκες». 

Παρατήρησαν επίσης ότι το μισθολογικό χάσμα δεν ευθύνεται γι’ αυτό. 

«Ωστόσο, οι άντρες κερδίζουν περισσότερο από τις γυναίκες σε όλους τους τύπους σχέσων που μπορούν να προκύψουν και η προσομοίωσή μας υποδηλώνει ότι το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εξήγηση για αυτή την ανισότητα».

Γυναικεία υπεργαμία και φλερτ

Είναι προφανές ότι η γυναικεία, οικονομική υπεργαμία έχει δραστική επίδραση στη γυναικεία συμπεριφορά ζευγαρώματος και στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες αντιλαμβάνονται την ελκυστικότητα των ανδρών στην αγορά των ραντεβού. 

Αλλά πώς ακριβώς επηρεάζει η γυναικεία υπεργαμία τη διαδικασία φλερτ για τους άντρες;

Υπάρχουν μερικές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα. Ας τις αναλύσουμε.

Η θεωρία της γονικής επένδυσης.

Η θεωρία της γονικής επένδυσης είναι ουσιαστικά μια θεωρία που χρησιμοποιούν οι εξελικτικοί ψυχολόγοι για να προβλέψουν πώς οι άντρες και οι γυναίκες θα χρησιμοποιούν διαφορετικές στρατηγικές ζευγαρώματος και θα συμπεριφέρονται διαφορετικά στην αγορά γνωριμιών. 

Η θεωρία έχει ως εξής:

Το φύλο που είναι υπεύθυνο για τη μεγαλύτερη φυσιολογική επένδυση στους απογόνους (τα θηλυκά στο ανθρώπινο είδος) θα τείνει να είναι πιο «επιλεκτικό» όταν πρόκειται να επιλέξει ερωτικό σύντροφο.

Γιατί;

Επειδή τα σφάλματα είναι δαπανηρά και τείνουν να είναι εκθετικά πιο δαπανηρά για το φύλο που είναι επιφορτισμένο με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις φυσιολογικής επένδυσης σε περίπτωση που το σεξ καταλήξει σε εγκυμοσύνη και τοκετό. 

Αυτό ταιριάζει με τη συζήτηση για τη «γυναικεία υπεργαμία», διότι θα εξηγούσε έναν λόγο για τον οποίο οι γυναίκες θα ήθελαν να επιλέγουν άντρες με υψηλότερο οικονομικό επίπεδο. 

Κατά την επιτυχή εφαρμογή μιας στρατηγικής υπεργαμικού ζευγαρώματος, οι γυναίκες θα αντιστάθμιζαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο τεκνοποίησης και τις μεγαλύτερες επενδύσεις τους με την απόκτηση ενός συντρόφου με μεγαλύτερο οικονομικό πλούτο, ώστε να βοηθήσουν στην παροχή σταθερότητας, ασφάλειας και προστασίας για την ίδια και τους απογόνους της.

Η θεωρία της εναλλαγής συντρόφων.

Το λεγόμενο Mate Switching Hypothesis, γραμμένο από μια συλλογή γνωστών συγγραφέων της επιστημονικής κοινότητας, προσπαθεί να εξηγήσει γιατί οι γυναίκες επιλέγουν μερικές φορές να αλλάζουν συντρόφους και να έχουν σχέσεις. 

Από μόνη της, είναι μια βαθιά ενδιαφέρουσα θεωρία που ασχολείται με πολλά διαφορετικά θέματα που σχετίζονται με το πώς οι γυναίκες εντοπίζουν την αξία του συντρόφου, τη συγκρίνουν με τη δική τους αξία και αποφασίζουν πότε θα αλλάξουν σύντροφο και πώς θα προχωρήσουν στη διαδικασία αυτή με όσο το δυνατόν λιγότερα «πλήγματα».

Αλλά εδώ υπάρχει μια επικάλυψη για τη γυναικεία υπεργαμία που απλά δεν μπορεί να αγνοηθεί. 

Κατ’ αρχάς, ας δούμε μερικά αποσπάσματα από την θεωρία. Σε αυτό το πρώτο απόσπασμα, μαθαίνουμε ότι οι γυναίκες παρακολουθούν την αξία του συντρόφου τους ως συντρόφου και μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να επιλέξουν να «αποεπενδύσουν» από μια σχέση:

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναίκες πράγματι συνεχίζουν να παρακολουθούν την αξία του συντρόφου τους κατά τη διάρκεια της σχέσης και χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να επενδύσουν ή να αποεπενδύσουν από τις σχέσεις».

Μαθαίνουμε επίσης ότι η έλλειψη οικονομικής υποστήριξης αναφέρεται σταθερά ως λόγος για τον οποίο οι γυναίκες παίρνουν διαζύγιο από τους άνδρες. 

«Για παράδειγμα, όλα τα στοιχεία  ανεξάρτητα απ’ τον πολιτισμό και την κουλτούρα δείχνουν ότι η ανεπαρκής οικονομική υποστήριξη από τον σύζυγο είναι ένας σταθερά αναφερόμενος λόγος διαζυγίου (Betzig, 1989)». 

Μαθαίνουμε, επίσης, ότι όσο περισσότερα κερδίζει ένας άντρας, τόσο πιο πιθανό είναι η γυναίκα σύντροφός του να προσπαθήσει να τον «κρατήσει» ως σύντροφο.

«Επιπλέον, το μέγεθος της προσπάθειας των γυναικών να διατηρήσουν τον σύντροφό τους συσχετίζεται θετικά με το εισόδημα και την επιδίωξη του συντρόφου της για κοινωνική θέση (Buss & Shackelford, 1997)». 

Και τέλος, τα μέρη της υπόθεσης που σχετίζονται με τη συζήτηση για τη γυναικεία υπεργαμία συνοψίζονται πραγματικά όλα σε αυτό το απόσπασμα:

«Διαφορετικά, οι γυναίκες συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία πόρων/προμήθειας ενός συντρόφου σε σύγκριση με εναλλακτικές λύσεις και μπορεί να παρακολουθούν ή να διερευνούν εναλλακτικές δυνατότητες συντρόφου όταν ο τρέχων σύντροφος συγκρίνεται δυσμενώς».

Η υπόθεση επισημαίνει επίσης ότι οι γυναίκες δίνουν προτεραιότητα στους οικονομικούς πόρους μεταξύ των φίλων του αντίθετου φύλου (οι οποίοι μπορεί να χρησιμεύσουν ως «εφεδρικοί σύντροφοι» εάν ο τρέχων σύντροφος δεν αποδειχθεί ευνοϊκός). 

Τι σημαίνει αυτό για τους άντρες;

Για να το θέσουμε απλά, οι άντρες πρέπει να κατανοήσουν τρεις ζωτικές και σχετικές αλήθειες σχετικά με το πώς η γυναικεία υπεργαμία μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στην αγορά: 

 1. Η υπεργαμία είναι πραγματική και επίμονη, ακόμη και στη σύγχρονη εποχή μας.
 2. Υπάρχει για κάποιο λόγο – για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης των γυναικών και των απογόνων τους.
 3. Οι άντρες που αυξάνουν την οικονομική τους κατάσταση και τις δυνατότητες κέρδους τους θα αυξήσουν επίσης ένα βασικό μέτρο έλξης, οπότε οι γυναίκες θα είναι πιο πιθανό να τους επιλέξουν ως συντρόφους.

Η σεξουαλική αγορά και η γυναικεία υπεργαμία

Πηγή: ThePowerMoves.com

Ένα πράγμα που είναι σημαντικό να καταλάβεις είναι ότι οι γυναίκες διαθέτουν μεγαλύτερη φυσική αξία από τους άντρες. 

Οι γυναίκες είναι συνολικά πιο επιλεκτικές από τους άνδρες όταν πρόκειται για ευκαιρίες ζευγαρώματος, άρα είναι γενικά λιγότερο πιθανό να εντυπωσιαστούν (ή να καυλώσουν) από άντρες που κατέχουν χαμηλότερη κοινωνική θέση από τη δική τους. 

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες θα τείνουν πάντα να έλκονται περισσότερο από άντρες που έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες παραγωγής πόρων, οι οποίοι είναι επίσης πρόθυμοι να μοιραστούν αυτούς τους πόρους. 

Όταν κοιτάξεις το διάγραμμα της υπεργαμίας, θα παρατηρήσεις ότι οι γυναίκες προσπαθούν πάντα να «ζευγαρώνουν προς τα πάνω», ενώ οι άντρες τείνουν να ζευγαρώνουν «κατά μήκος και προς τα κάτω». 

Αυτή είναι η υπεργαμία. Έτσι λειτουργεί. 

Επομένως, πραγματικά δεν θέλεις να είσαι ένας άντρας που βρίσκεται στον πάτο της ιεραρχίας του status. Αυτοί οι άντρες έχουν ουσιαστικά μηδενική πρόσβαση στις γυναίκες. 

Οι ελίτ άνδρες στην κορυφή της ιεραρχίας του status, από την άλλη πλευρά, αποκτούν στην πραγματικότητα το απόλυτο πλεονέκτημα στην αγορά. Οι άντρες υψηλής αξίας με υψηλές δυνατότητες κέρδους είναι στην πραγματικότητα το σπανιότερο αγαθό στην αγορά. Και έτσι, ακόμη και οι πιο ελκυστικές γυναίκες θα ανταγωνίζονται έντονα για αυτούς τους άντρες. 

Εκεί είναι που όλοι οι άντρες θέλουν να βρίσκονται –στη θέση του «άλφα» στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας, όπου είναι «κακομαθημένοι» και αποκτούν τη δυνατότητα να διαλέγουν ουσιαστικά με το χέρι όποιο είδος γυναίκας επιθυμούν για τον εαυτό τους. Ψηλές, κοντές, αδύνατες, χοντρές, ξανθιές, μελαχρινές… όλες καλές!

Τα χρήματα δεν είναι ο μόνος παράγοντας

Είναι, επίσης, σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι τα αποθέματα πόρων ενός άντρα (χρήματα στην τράπεζα) δεν είναι η μόνη μεταβλητή που εμπλέκει τη γυναικεία υπεργαμία. 

Η ικανότητα ενός άνδρα να παράγει πόρους είναι ένα άλλο βασικό μέρος της εξίσωσης. 

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που δεν σχετίζονται άμεσα με τον τραπεζικό του λογαριασμό και τα οποία εντάσσονται σε αυτή τη μετρική έλξης. 

Για παράδειγμα, οι άνδρες που είναι:

 • Ευφυείς
 • Εργατικοί
 • Κινητοποιημένοι
 • Φιλόδοξοι
 • Προνοητικοί
 • Σκληροί εργάτες
 • Επιχειρηματίες

…θα τείνουν επίσης να προσελκύουν τις γυναίκες με βάση τη υπεργαμία, διότι ακόμη και αν αυτοί οι άνδρες δεν έχουν απαραίτητα «μετρητά στην τράπεζα», εξακολουθούν να εμφανίζουν χαρακτηριστικά που είναι πιθανό να υποδηλώνουν ότι θα δημιουργήσουν και θα διαθέτουν άφθονους πόρους κάποια στιγμή στο μέλλον. 

Αυτό ονομάζεται «δυνατότητα για πόρους» και οι γυναίκες είναι πολύ καλές στο να το αντιλαμβάνονται. 

Η ηλικία παίζει, επίσης, ρόλο σε αυτό. Όσο νεότερος είναι ένας άντρας, τόσο πιο πρόθυμες θα είναι οι γυναίκες να παραβλέψουν έναν μικρό τραπεζικό λογαριασμό αντί για χαρακτηριστικά που μπορεί να σηματοδοτούν ότι θα είναι υψηλόμισθος στο μέλλον. 

Όσο όμως οι άνδρες μεγαλώνουν, οι γυναίκες γίνονται όλο και λιγότερο πιθανό να παραβλέψουν μια μικρή δεξαμενή πόρων. 

Αν είσαι 20 ετών με λιγοστά χρήματα, αλλά έχεις πολλά κίνητρα για να κερδίσεις χρήματα – αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να σε κάνει ελκυστικό σε γυναίκες υψηλότερης αξίας.

Αλλά αν είσαι 40 ή 50 ετών, το παιχνίδι αλλάζει σημαντικά. 

Θα πρέπει να έχεις κάποια μετρητά στην τράπεζα, αλλιώς οι γυναίκες θα αρχίσουν να πιστεύουν ότι «μόνο λόγια ήσουν, τίποτα πιο πέρα».

Σημαίνει η γυναικεία υπεργαμία ότι όλες οι γυναίκες είναι Gold Diggers;

Ο όρος «gold digger-χρυσοθήρας» είναι υποτιμητικός, χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια γυναίκα που ουσιαστικά βγαίνει με άντρες μόνο για τα χρήματα, προκειμένου να τους αποσπάσει υλική αξία πριν προχωρήσει στον επόμενο «πλουσιότερο» άντρα. 

Αν πάρεις τη βασική ιδέα της υπεργαμίας και την τραβήξεις στα άκρα, τότε τεχνικά θα μπορούσες να φτάσεις στο σημείο να βλέπεις όλες τις γυναίκες ως χρυσοθήρες. 

Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι αυτή δεν είναι πραγματικά μια ρεαλιστική άποψη. Ούτε είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη άποψη για να την έχεις ως άντρας. 

Ναι, η κατοχή υλικού πλούτου και η ικανότητα δημιουργίας πλούτου είναι σημαντικά στοιχεία έλξης για τους άνδρες, επειδή οι γυναίκες εκτιμούν την ασφάλεια και την προστασία. 

Αλλά αυτό δεν σημαίνει επίσης ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται μόνο για την αξιοποίηση της ομορφιάς τους για «δωρεάν χρήματα». 

Υπάρχουν πολλές γυναίκες υψηλής αξίας στον κόσμο που θέλουν απλώς έναν άνδρα να τις αγαπάει, να τις επιλέγει πρώτα από άλλες γυναίκες, να δεσμεύεται μαζί τους και να ενεργεί με αξιόπιστο τρόπο. 

Αυτά τα πράγματα μπορεί να περιλαμβάνουν μικρά στοιχεία απόκτησης πλεονεκτημάτων από τα χρήματά του, αλλά αυτό σπάνια είναι ο πρωταρχικός στόχος ή η εστίαση για τις γυναίκες υψηλής αξίας.  

Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο να εργαστούν για μια σταθερή, ασφαλή σχέση με έναν άντρα που αγαπούν, νοιάζονται και βρίσκουν ελκυστικό, παρά για την αποστράγγιση του τραπεζικού λογαριασμού του.

Είναι καλό, βέβαια, να είσαι προσεκτικός. 

Βεβαιώσου ότι εξετάζεις καλά τις συντρόφους σου και πρόσεξε τις κόκκινες σημαίες που μπορεί να υποδεικνύουν ότι οι γυναίκες που βλέπεις σε βλέπουν μόνο για τα υλικά οφέλη που παρέχεις.

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου καθώς βγαίνεις με γυναίκες και τις εξετάζεις για την αξία τους, όπως:

 • Είναι γενικά καλός άνθρωπος; 
 • Είναι ευγενική με τους άλλους; 
 • Αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εαυτό της, εργάζεται σκληρά και συνεχίζει να ανεβαίνει επίπεδο στη ζωή της; 
 • Δημιουργεί συνεχώς συγκρούσεις;

Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιες γυναίκες «gold diggers» εκεί έξω. Γι’ αυτό να προσπαθείς να τους αντιλαμβάνεσαι.

Αν μια γυναίκα φαίνεται να ασχολείται πολύ περισσότερο με τα χρήματά σου, τα φανταχτερά ραντεβού, τα ακριβά δείπνα και το τι μπορείς να της αγοράσετε παρά με εσένα ως άτομο ή ως άντρα – αυτό είναι γενικά ένα πολύ κακό σημάδι και το να το αγνοήσεις μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, δυστυχία και οικονομική καταστροφή. 

Πού εντάσσεται η μονογαμία;

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός επιστήμονας για να καταλάβει ότι οι γυναίκες δεν σταματάνε ποτέ να εξετάζουν την δική τους αξία, καθώς και την αξία του συντρόφου τους και όλων των πιθανών συντρόφων στην που παρουσιάζονται γύρω από την εμβέλειά τους. 

Η υπόθεση της εναλλαγής συντρόφου (Mate Switching Hypothesis) το εξετάζει αυτό με μεγάλη λεπτομέρεια. Και πιστεύουμε ότι δίνει την καλύτερη διαθέσιμη εξήγηση για το γιατί οι γυναίκες επιλέγουν μερικές φορές να αφήσουν έναν άντρα για να πάνε σε έναν άλλο. 

Θεωρούμε επίσης ότι αποτελεί έναν αξιόπιστο οδηγό για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι γυναίκες χειρίζονται την παρακολούθηση της αξίας του συντρόφου με την πάροδο του χρόνου και πώς αξιοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσής τους. 

Η κύρια ανησυχία με τη γυναικεία υπεργαμία και την επίδρασή της στη μονογαμία, λοιπόν, είναι η εξής:

Τι θα συμβεί αν αρχίσει να βγαίνει μαζί σου, αλλά στη συνέχεια έχει την ευκαιρία να πηδήξει σαν την μαϊμού σε άλλο κλαδί σε έναν πολύ υψηλότερης αξίας, πλουσιότερο άντρα αργότερα;

Μήπως η υπεργαμική φύση μιας γυναίκας σημαίνει ότι θα αναζητά συνεχώς νέους συντρόφους με μεγαλύτερους πόρους και θα κάνει εφεδρικά σχέδια για να μεταπηδήσει σε αυτούς;

Με άλλα λόγια, είναι δυνατόν να μην είναι καμία γυναίκα εντελώς και αληθινά μονογαμική με έναν μόνο άνδρα;

Η ψυχρή και σκληρή αλήθεια είναι ένα ξερό ναι. Ως ένα βαθμό, αυτό θα είναι πάντα μια πιθανότητα.

Αυτή είναι η γυναικεία φύση. 

Αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι οι πιθανότητες να συμβεί είναι μεγάλες. 

Στο τέλος της ημέρας, η αξία σου ως άντρας υπαγορεύει άμεσα το πόσο πιθανό είναι να θέλει να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη (σαν την μαϊμου με το κλαδί).

Αν είσαι αφιερωμένος στον σκοπό σου, διατηρείς αρρενωπό πλαίσιο, προσπαθείς πάντα να είσαι ο καλύτερος άντρας στο δωμάτιο και επιδιώκεις κάθε μέρα να γίνεις καλύτερος άντρας για τον εαυτό σου, οι πιθανότητες είναι καλές ότι θα συνεχίσει να σε βλέπει ως την επιλογή με την υψηλότερη αξία – και ότι θα συνεχίσει να σε επιθυμεί. 

Με αυτόν τον τρόπο οι ισχυροί, αρρενωποί άντρες ξεπερνούν τις προκλήσεις που επιβάλλει η γυναικεία υπεργαμία – αξιοποιώντας την αρρενωπή τους δύναμη και ενέργεια για να είναι πάντα οι καλύτεροι άντρες στο ραντάρ.

9 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τη γυναικεία υπεργαμία προς όφελός σου ως άντρας

1. «Συμμάζεψε» τη ζωή σου.

Σε θεμελιώδες επίπεδο, η πιο βασική και απλή μέθοδος για να χρησιμοποιήσετε τη γυναικεία υπεργαμία προς όφελός σου ως άντρας είναι να αρχίσεις να εργάζεσαι (και να βελτιώνεις) τα πιο θεμελιώδη μέρη της ζωής σου, για να χτίσεις πρώτα μια σταθερή βάση για τον εαυτό σου. 

Με άλλα λόγια, φτιάξε τη ζωή σου. 

Για αρχή, αυτό σημαίνει να κάνεις βασικά πράγματα που σε βοηθούν να είσαι πιο σταθερός και επιτυχημένος.

Ξεκίνα τα παρακάτω άμεσα:

 • Εργασία
 • Να βγάζεις κάποια χρήματα
 • Να πληρώνεις τους λογαριασμούς 
 • Να φροντίζεις τον εαυτό σου
 • Να διαχειρίζεσαι τις ευθύνες σου. 
 • Ακόμη και απλά πράγματα όπως το να πηγαίνεις για ύπνο σε μια λογική ώρα, να ξυπνάς σε μια σταθερή ώρα και να ξεκινάς μια τακτική πρωινή ρουτίνα είναι σημαντικά.

Το να οργανώσεις τη ζωή σου είναι το πρώτο βήμα για να χτίσεις την αξία σου ως άντρας και θα αξιοποιήσει τη φυσική λειτουργία της γυναικείας υπεργαμίας για να βελτιώσει τη ζωή σου και στις γυναίκες.

2. Ανέβασε την αξία σου.

Αφού αποκτήσεις τον έλεγχο των βασικών πραγμάτων στη ζωή σου, θα έρθει η ώρα να αρχίσεις να χτίζεις πάνω σε αυτά τα πράγματα για να αυξήσεις περαιτέρω την αξία σου στην αγορά. 

Ο καλύτερος τρόπος για να το σκεφτείς αυτό είναι να αφιερώνεις καθημερινά χρόνο για να ανεβάζεις το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σου. 

Διάβασε σπουδαία βιβλία, άκου audiobooks, podcasts και μελέτησε σπουδαίους μέντορες σκέψης για να μάθεις νέα πράγματα και να διευρύνεις τη βάση των γνώσεών σου. 

Ανέβασε το επίπεδό σου και σωματικά, κάνοντας γυμναστική, τρώγοντας πιο υγιεινά και κόβοντας κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση ναρκωτικών. 

Καλλιέργησε την πνευματικότητα στη ζωή σου. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να ασχοληθείς πιο σοβαρά με τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις ή να καλλιεργήσετε μια βαθύτερη σχέση με τον εαυτό σου που θα σας οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη αίσθηση ειρήνης, ηρεμίας και γαλήνης.

3. Όρισε τον εαυτό σου σαν το βασικό σημείο αναφοράς.

Ο Rollo Tomassi έχει μιλήσει εκτενώς για την έννοια αυτή στο blog του, The Rational Male.

Ο Richard Cooper του Entrepreneurs In Cars έχει επίσης συζητήσει γι’ αυτό, τόσο στο κανάλι του στο YouTube όσο και στο βιβλίο του The Unplugged Alpha: The No Bullsh*t Guide To Winning With Women & Life.

Πρόκειται για απίστευτα χρήσιμες συμβουλές. 

Και όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών την αγνοεί εντελώς. 

Καθώς ζεις την καθημερινή σου ζωή ως άντρας, είναι ζωτικής σημασίας να δίνεις προτεραιότητα στον εαυτό σου και να ξοδεύεις το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και της προσπάθειάς σου για να χτίσεις τον εαυτό σου, να κυνηγάς την τελειότητα και να προσπαθείς να γίνεις ο καλύτερος άντρας που μπορείς να γίνεις. 

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άντρες εγκαταλείπουν αυτή τη φιλοσοφία για να κυνηγήσουν γυναίκες και ουσιαστικά ξοδεύουν όλο το χρόνο και τους πόρους τους δίνοντας αξία αντί να τη δημιουργήσουν για τον εαυτό τους.

Οι άντρες το κάνουν αυτό επειδή ζουν σε μια νοοτροπία έλλειψης και αναζητούν απεγνωσμένα τη γυναικεία προσοχή. 

Αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο εμπλέκεις τη γυναικεία υπεργαμία για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη.

Αν θέλεις να είσαι ένας ελκυστικός άντρας και να χρησιμοποιήσεις τη γυναικεία υπεργαμία προς όφελός σου, πρέπει να μάθεις να έχεις τον εαυτό σας σου δική σου προτεραιότητα.

4. Γίνε προστάτης και πάροχος.

Μην ξεχνάς ποτέ ότι η βασική λειτουργία της γυναικείας υπεργαμίας είναι να διευκολύνει το ένστικτο της γυναίκας να αναζητά ασφάλεια και σιγουριά στη ζωή της.

Σε μεγάλο βαθμό, πάνω σε αυτό βασίζεται η γυναικεία έλξη.

Οι γυναίκες εξελίχθηκαν με αυτόν τον τρόπο για να τις βοηθήσει να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν στο συχνά βίαιο και επικίνδυνο κλίμα της πρωτόγονης ανθρώπινης κοινωνίας. 

Αλλά ως άντρας, μπορείς να αξιοποιήσεις αυτόν τον αρχαίο ανθρώπινο προγραμματισμό εκπέμποντας σήματα που δείχνουν στους πιθανούς συντρόφους ότι είσαι ακριβώς ο τύπος του άντρα που μπορεί να προσφέρει αυτό που ψάχνουν. 

Θα σου δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα από την ζωή μου. 

Όταν άρχισα να βγαίνω ραντεβού μετά το τέλος του γάμου μου, ενώ ζούσα ακόμα στο ίδιο σπίτι με την πρώην μου, μετά βίας μπορούσα να κάνω ελκυστικές γυναίκες να μου δώσουν προσοχή. 

Αλλά στη συνέχεια, μόλις μετακόμισα σε ένα νέο διαμέρισμα και απέκτησα το δικό μου χώρο, είδα μια σημαντική διαφορά στην ποιότητα των γυναικών που ήμουν σε θέση να τραβήξω. 

Αυτή η διαφορά ήταν σχεδόν η μέρα με τη νύχτα. 

Στη συνέχεια, όταν αγόρασα το δικό μου σπίτι και μετακόμισα σε μια μεγαλύτερη πόλη, αυτό το αποτέλεσμα αυξήθηκε και πάλι σημαντικά. 

Κάθε φορά που αναβάθμισα τους χώρους διαβίωσης και την ζωή μου, παρατήρησα ότι οι πιο αντικειμενικά ωραίες γυναίκες με παίρνουν πιο σοβαρά ως υποψήφιο για ραντεβού. 

Γιατί;

Επειδή κάθε φορά που αναβαθμίζω τον τομέα και τον χώρο διαβίωσης μου, στέλνω ισχυρότερα σήματα ασφάλειας και προστασίας. 

Είμαι ο τύπος του άντρα που είναι ικανός να έχει το δικό του σπίτι. 

Ως εκ τούτου, κατατάσσομαι πάνω από άλλους άντρες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ποιότητα του σπιτιού που διαθέτω εγώ. Και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, εκείνους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τον δικό τους χώρο καθόλου (δηλαδή τους άντρες που εξακολουθούν να ζουν στο υπόγειο των γονιών τους). 

Το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο μετακίνησης. Όταν απέκτησα ένα καλύτερο αυτοκίνητο, αυτό αύξησε την ελκυστικότητά μου.

Όλα έχουν σημασία.

Η δημιουργία περιουσιακών στοιχείων στη ζωή σου θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία για την οικογένειά σου και τον στενό σου κύκλο και θα σε κάνει πάντα πιο επιθυμητό άνδρα, τελεία και παύλα. 

Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αν πραγματικά διατίθεσαι ή όχι να αξιοποιήσεις αυτά τα περιουσιακά στοιχεία για τις γυναίκες.

Και μόνο το γεγονός ότι τα διαθέτεις σε κάνει πιο ελκυστικό.

5. Να είσαι ο καλύτερος στο δωμάτιο.

Το να ανεβαίνεις επίπεδο και να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος κάθε μέρα είναι το σημείο από το οποίο ξεκινάς. 

Αλλά τελικά, θα είναι σημαντικό να προσέξεις τους τύπους των αντρών με τους οποίους ανταγωνίζεσαι και να χρησιμοποιήσεις αυτές τις συγκρίσεις ως μέτρο για το πόση δουλειά θα πρέπει πιθανώς να κάνεις για να ανέβεις επίπεδο.

Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συγκρίνεσαι συνεχώς με άλλους ανθρώπους.

Σημαίνει όμως ότι είναι προς το συμφέρον σου να γνωρίζεις τον ανταγωνισμό σου στην αγορά και να προσπαθείς συνεχώς να πετυχαίνεις σημάδια πάνω από αυτά τα επίπεδα. 

Όταν βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο γεμάτο από άντρες του τυπικού σου κοινωνικού κύκλου, είσαι ο πιο γυμνασμένος, υγιής και δυνατός άντρας στο δωμάτιο; 

Κερδίζεις τα περισσότερα χρήματα;

Έχεις το καλύτερο στυλ; 

Είσαι ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και τη μεγαλύτερη κοινωνική ικανότητα; 

Είναι το παιχνίδι σου καλύτερο; 

Είσαι ένας άνθρωπος με μεγάλο σκοπό, που κατανοεί τους στόχους του καλύτερα από τους ανταγωνιστές του;

Είσαι ο πιο θανατηφόρος και σωματικά επικίνδυνος άντρας στην αίθουσα; 

Όλα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου. 

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι ο καλύτερος σε όλες αυτές τις κατηγορίες για να γίνεις απίστευτα επιτυχημένος στα ραντεβού. 

Ωστόσο, η γυναικεία υπεργαμία θα οδηγεί πάντα τις γυναίκες να προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία. 

Έτσι, όσο καλύτερα καταφέρνεις να αυξήσεις την αξία σου σε όλους αυτούς τους διαφορετικούς τομείς, τόσο καλύτερα θα φαίνεσαι σε σύγκριση με τις άλλες διαθέσιμες επιλογές – και τόσο περισσότερες γυναίκες θα σε προεπιλέξουν αντί για κάποιον άλλον.

6. Να εκπέμπεις ισχυρά σήματα αξίας.

Το να ανεβαίνεις επίπεδο ως άντρας, να αυξάνεις την αξία σου και να προσπαθείς να είσαι ο καλύτερος άντρας στο δωμάτιο είναι όλα εξαιρετικά και απαραίτητα βήματα για την εμπλοκή της γυναικείας υπεργαμίας για να αυξήσεις την επιτυχία σου στις γνωριμίες. 

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να μάθεις πώς να μεταδίδεις αποτελεσματικά αυτά τα σήματα στις γυναίκες του κοινωνικού σας κύκλου. 

Υπάρχει μια λεπτή τέχνη σε αυτό – και ως ένα βαθμό, κάθε άντρας θα πρέπει να καλλιεργήσει το δικό του στυλ.

Είναι επίσης σημαντικό να βρείτε έναν τρόπο να μεταδίδεις αυτά τα σήματα οργανικά χωρίς να κάνεις επίδειξη, να φέρεσαι αλαζονικά ή να φαίνεται ότι απλώς προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τους ανθρώπους. 

Για παράδειγμα, η δική μου τεχνική για να το κάνω αυτό είναι να μοιράζομαι λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους, τα πάθη και τον σκοπό μου με τις γυναίκες με τις οποίες συναναστρέφομαι. 

Είναι πολύ φυσιολογικό για μένα να μιλάω γι’ αυτά, επειδή μου αρέσει να μιλάω γι’ αυτά. 

Αυτό μου δίνει επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία να ρωτήσω τις γυναίκες με τις οποίες συναναστρέφομαι για τα πάθη, τον σκοπό και τους στόχους τους επίσης. 

Βλέπεις, καθώς βγαίνω ραντεβού και συναναστρέφομαι με γυναίκες, τις ελέγχω συνεχώς και προσπαθώ να βρω τις γυναίκες με την υψηλότερη αξία για να περάσω χρόνο μαζί τους. 

Έτσι, όλα αυτά ταιριάζουν μαζί και λειτουργούν προς όφελος όλων των εμπλεκομένων. 

Αυτό δίνει τα παρακάτω αποτελέσματα:

 • Οι γυναίκες έχουν την ευκαιρία να μεταδώσουν τα σήματά τους σε μένα
 • εμένα την ευκαιρία να μεταδώσω τα δικά μου σήματα σε αυτές, και
 • Και οι δύο μας την καλύτερη ευκαιρία να γνωριστούμε οργανικά.
 • Κάθε άντρας θα βρει πιθανώς έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνική στις αλληλεπιδράσεις του με τις γυναίκες. 

Αλλά ό,τι κι αν κάνεις, απλώς βεβαιώσου ότι το κάνεις αυθεντικά. 

Σίγουρα δεν θέλεις να φανείς ως ο τύπος του άντρα που προσπαθεί απλώς να εντυπωσιάσει τις γυναίκες ή να κερδίσει την αδικαιολόγητη προσοχή.

7. Σταμάτα να παρακαλάς.

Σήμερα, ζούμε σε μια κοινωνία όπου η συντριπτική πλειονότητα των αντρών σπαταλά απερίσκεπτα και άσκοπα τόνους χρόνου και αξίας, γονατίζοντας σε γυναίκες με τις οποίες δεν θα έχουν ποτέ ελπίδες. 

Όταν οι άντρες σκέφτονται το λεγόμενο simping, συχνά σκέφτονται να δίνουν χρήματα στις γυναίκες ή να τις βοηθούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους χωρίς να παίρνουν τίποτα σε αντάλλαγμα, ούτε καν μία πίπα.

Αλλά είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβεις ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο βαθύ από αυτό. 

Το simping δεν είναι μόνο η πράξη του να δίνεις χρήματα σε μια γυναίκα. 

Είναι στην πραγματικότητα ένα γενικότερο, έμφυτο μοτίβο συμπεριφοράς από το οποίο πρέπει να απελευθερωθούμε αν θέλουμε να αυξήσουμε την αξία μας και να εκπέμψουμε ισχυρά σήματα έλξης στις γυναίκες. 

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα τρόπων με τους οποίους οι άντρες υποτάσσονται στις γυναίκες καθημερινά χωρίς καν να το συνειδητοποιούν:

 • Η καρδούλα που βάζουν στις φωτογραφίες των κοριτσιών στο Instagram
 • Παρακολουθώντας πορνό
 • Πληρώνοντας για web cam models
 • Πληρώνοντας στο OnlyFans
 • Συνεχές DMing σε γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν σου απαντούν με ενθουσιασμό και δεν προσπαθούν να περάσουν χρόνο μαζί σου στον πραγματικό κόσμο
 • Υποκύπτεις στην ονειροπόληση για μια γυναίκα που δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην προσπάθειά σου
 • Να ξοδεύεις χρήματα για οποιαδήποτε γυναίκα, αν αυτό έχει ως κίνητρο την επιθυμία είτε να βγεις ραντεβού μαζί της είτε να κοιμηθείς μαζί της, όταν δεν κάνεις τακτικά σεξ μαζί της
 • Να κάνεις swipe right σε όλα τα προφίλ γνωριμιών χωρίς να έχεις συγκεκριμένα αποτελέσματα από τις προσπάθειές σου.

Μερικά από αυτά τα πράγματα μπορεί να μην φαίνονται τόσο άσχημα. 

Αλλά όλα αυτά συνεπάγονται ότι ξοδεύεις τον πολύτιμο χρόνο σου, τους πόρους σου και την αξία σου σε γυναίκες που δεν συμβάλλουν στην ζωή με πραγματικό τρόπο.

8. Να γίνεις «σπάνιο πουλί».

Θυμήσου, η υπεργαμία οδηγεί τις γυναίκες να αναζητούν την καλύτερη προσφορά που μπορούν να βρουν στην αγορά των ραντεβού. 

Τώρα σκέψου τα συλλεκτικά αντικείμενα. Ποια είναι τα πιο πολύτιμα; 

Σε γενικές γραμμές, τα σπανιότερα, πιο σπάνια, πιο περιζήτητα αγαθά είναι αυτά που έχουν την υψηλότερη τιμή.

Και έτσι, ως άντρες, είναι προς το συμφέρον μας να χρησιμοποιήσουμε την έννοια της «σπανιότητας της αγοράς» για να ανεβάσουμε τη δική μας αξία. 

Αυτός είναι εν μέρει ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να μην απλοποιούμε τις γυναίκες. 

Θα πρέπει να προσπαθείς να είσαι ένας άντρας τόσο υψηλού διαμετρήματος ώστε να σε επιθυμούν πολλές γυναίκες. Αλλά λίγες θα μπορούν να απολαύσουν την προσοχή σου.

Έπειτα, ακόμα λιγότερες θα πρέπει να έχουν ποτέ την ευκαιρία να περάσουν χρόνο μαζί σου ή να επωφεληθούν από τους πόρους σου. 

Οι άντρες που χαρίζουν την αξία τους σε ένα ευρύ φάσμα γυναικών χαμηλής αξίας μειώνουν την αγοραστική τους αξία, ενώ οι άντρες που διατηρούν την αξία τους μόνο για τις λίγες επιλεγμένες γυναίκες που θεωρούν ότι «αξίζουν», στην πραγματικότητα ανεβάζουν την αξία τους στην αγορά των ραντεβού.

Αυτή είναι μια πολύ απλή ιδέα στη θεωρία, αλλά πολλοί άνδρες παλεύουν με αυτήν. 

Πολλοί άντρες είναι απλά απελπισμένοι για γυναικεία προσοχή και αυτό τους οδηγεί να ζουν με τη νοοτροπία της έλλειψης αντί για τη νοοτροπία της αφθονίας. 

Όσο καλύτερα καταφέρνεις να γίνεις ένα σπάνιο, αλλά πολύτιμο εμπόρευμα στην αγορά των ραντεβού, τόσο περισσότερο θα ενεργοποιήσεις τα ένστικτα της γυναικείας υπεργαμίας και θα σηματοδοτήσεις υψηλότερης αξίας συντρόφους από τους αντιπάλους σου.

9. Θέσε ατσάλινα όρια.

Ένας άλλος σημαντικός κανόνας που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η γυναικεία υπεργαμία οδηγεί τις γυναίκες να θέλουν άντρες που είναι καλύτεροι από αυτές. 

Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το χρησιμοποιήσεις αυτό προς όφελός σου είναι να είσαι ουσιαστικά καλύτερος από αυτήν. 

Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το μεταδώσεις αυτό είναι μαθαίνοντας πώς να απαιτείς σεβασμό ως άντρας χωρίς να ανέχεσαι ανοησίες από τις γυναίκες με τις οποίες βγαίνεις. 

Να είσαι γρήγορος στο να θέτεις σταθερά όρια με αρρενωπή δύναμη, ευγένεια και σεβασμό. 

Αν μια γυναίκα δεν ανταποκρίνεται στα όριά σου και συνεχίζει να μη σε σέβεται, απομακρύνσου από αυτήν.

Αυτή είναι μια επίδειξη στην πραγματική ζωή της υψηλής σας αξίας και των προτύπων σου.   

Δεν αποτυγχάνει ποτέ. Κάθε φορά που θέτω αυστηρά όρια με τις γυναίκες, αυτές είτε θυμώνουν και δεν με σέβονται περαιτέρω, πράγμα που με κάνει να απομακρυνθώ από αυτές, είτε προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους και γίνονται σούπερ ερεθισμένες που τις έβαλα στα ίσια – πράγμα που φαίνεται να τις κάνει να θέλουν να κοιμηθούν μαζί μου ακόμα περισσότερο.

Οι γυναίκες ανταποκρίνονται πολύ καλά στους άντρες που μπορούν να αξιοποιήσουν την ανδρική τους δύναμη για να θέσουν αυστηρά όρια, επειδή τους αφήνει να καταλάβουν ότι είσαι ένας άντρας που ελέγχει όχι μόνο τα συναισθήματα και τις ικανότητές σου, αλλά και που προστάζει υψηλά πρότυπα στη ζωή του με μηδενική ανοχή στην ασέβεια ή τις ανοησίες. 

Όλα αυτά σε βοηθούν να μεταδώσεις έναν τόνο αξίας που οι περισσότεροι άντρες δεν αξιοποιούν ποτέ.

Συμπέρασμα

Πιστεύουμε ότι τώρα έχεις μια καλύτερη εκτίμηση για το τι ακριβώς είναι η γυναικεία υπεργαμία και πώς να τη χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου ως άντρας. 

Απλά θυμήσου: το όλο θέμα είναι να κατανοήσεις καλύτερα τη γυναικεία φύση, ώστε να μπορέσετε να ανεβείς επίπεδο ως άντρας και να πετύχεις στην αγορά των ραντεβού. 

Και η βασική γραμμή είναι αυτή: να προσπαθείς κάθε μέρα να γίνεις ο καλύτερος, υψηλότερης αξίας άντρας που είναι δυνατόν. 

Αυτή είναι η σκληρή δουλειά. Φρόντισε πρώτα γι’ αυτό, και τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να βάλεις όλα τα άλλα κομμάτια στη θέση τους.