9 Πράγματα που ΔΕΝ Πρέπει να Κάνει Ένας Άνδρας

Φαντάσου η φύση να σου δίνει το μεγαλύτερο δώρο και να σε γεννά άνδρα κι εσύ να πετάς αυτό το δώρο στα σκουπίδια. 

Παιχτούρα μου, αυτή είναι η μέγιστη πράξη αχαριστίας από την πλευρά ενός άνδρα. Όμως, δυστυχώς, είναι πολλοί οι άνδρες εκεί έξω που δεν ψήνονται να γίνουν πραγματικά Άνδρες. 

Κάνουν ακριβώς ό,τι δεν πρέπει να κάνουν και για αυτόν τον λόγο καταλήγουν να τον πίνουν ανελέητα σε κάθε τομέα. Λες και δεν ξέρουν ότι ο προορισμός τους είναι ένας: το να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι!

Παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει μια λίστα με τα 9 πραγματάκια που δεν πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να είσαι πραγματικά Άνδρας – με Άλφα κεφαλαίο. 

1. Μην Καυλαντίζεις για τα Όνειρα και τους Στόχους σου

Ναι, οκ. Πρέπει να έχεις αίσθηση του χιούμορ. 

Ωστόσο πρέπει να ξέρεις και πότε πρέπει να παίρνεις τον εαυτό σου στα σοβαρά. Πρέπει να ξέρεις ότι κάποια πράγματα δεν προσφέρονται για πλακίτσα και καυλάντα. Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις να κάνεις και να μην κοροϊδεύεις ούτε αυτό που είσαι ούτε αυτό που θέλεις να κάνεις. 

Αν, λοιπόν, έχεις έναν μεγάλο στόχο στη ζωή σου, μην τον ξεφτιλίζεις, κάνοντάς τον αντικείμενο πλακίτσας. 

2. Μην Φοβάσαι να Μείνεις Μόνος

Ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί τύποι εκεί έξω δεν καταφέρνουν σχεδόν τίποτα, κρύβεται στη μόνιμη τάση και ανάγκη τους να είναι πάντα περιτριγυρισμένοι από κόσμο. 

Πολλοί άνδρες τείνουν να σπαταλούν την ενέργεια, τον χρόνο και τις δυνατότητές τους παρευρισκόμενοι σε μέρη που επικρατεί οχλαγωγία. Δίνονται σε μέτριους ανθρώπους και παρατούν κάπου στην άκρη (μάλλον επειδή παρασύρονται από τους μέτριους) μερικά από τα πιο γαμάτα τους στοιχεία. 

Πρέπει να μάθεις να απολαμβάνεις τις στιγμές που είσαι μόνος. Τσίμπα κι ένα βιβλίο και πέρνα λίγο χρόνο με τον εαυτό σου.

3. Μην Συμβιβάζεται με τη Μοναξιά

Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αν το συγκρίνεις με ό,τι σου είπα πριν. 

Ωστόσο, παιχτούρα μου, άκου πριν προλάβεις να με κρίνεις. Ναι, πρέπει να μπορείς να έχεις μια καλή σχέση με τον εαυτό σου και να απολαμβάνεις τις στιγμές μοναχικότητας.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς την ίδια στιγμή να συναναστρέφεσαι με άλλους γαμάτους ανθρώπους. Το μοναχό το πρόβατο, το τρώνε οι λύκοι.

Γίνε, λοιπόν, λύκος κι όχι πρόβατο, ο οποίος (να ξέρεις) είναι αγελαίο ζώο και συνήθως αναζητά θηράματα παρέα με άλλους λύκους. 

Βρες αδέρφια και μοιράσου τους στόχους σου, γιατί η κυριαρχικότητα στο παιχνίδι, δεν είναι μια πηγή από την οποία πίνει νερό μόνο ένας. 

4. Μην Ακούς τους Influencers

Το διαδίκτυο είναι σαν μαχαίρι που μπορεί είτε να σου χρησιμεύσει στο να κόψεις το φαγητό σου είτε να σε τραυματίσει κόβοντάς σου το δάχτυλο. 

Όπως βλέπεις και εγώ το διαδίκτυο χρησιμοποιώ, για να σου ανοίξω τα μάτια. Άρα ναι, είναι τρομερό εργαλείο. Ωστόσο, είναι και το «σπίτι» των influencers, τους οποίους έχεις γαμηθεί να ακούς και να ακολουθείς στα τυφλά. 

Ανάλυσε τον εαυτό σου σε πρώτη φάση κι έπειτα κοίτα αν οι συμβουλές που σου δίνουν μπορούν να εφαρμοστούν σε σένα και τη ζωή σου. 

Μην γίνεσαι θύμα!

5. Μη Νιώθεις Ενοχές που Είσαι Φιλόδοξος

Υπάρχουν πολλοί άνδρες εκεί έξω που θέλουν να κρατούν τη μπάλα χαμηλά. Άνδρες που δεν βάζουν μεγάλους στόχους. Άνδρες που άκουσαν φίλους και γονείς να τους λένε πως «όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα» και κατέληξαν να αυτομαστιγώνονται σαν μαλάκες, όποτε τελικά τα ήθελαν.

Αν προσπαθείς πολύ, έχεις το δικαίωμα να θέλεις και τα πολλά. Κράτα το αυτό κι ασ’ τους να λένε, όσο εσύ θα γίνεσαι «Κυρίαρχος»!

6. Μην Δένεσαι Συναισθηματικά

Αδερφέ μου κι εμείς αγαπήσαμε, αλλά δεν κάναμε έτσι.

Οκ, είναι στενάχωρο και επηρεάστηκες, όταν σε χώρισε το Μαράκι. Ωστόσο, δεν είναι λογικό να χάνεις τον εαυτό σου κάθε φορά που διαπιστώνεις ότι οι άνθρωποι γύρω σου είναι για τον πούτσο. Πρέπει να συμβιβαστείς με αυτήν την ιδέα και να πάψεις να κρέμεσαι από τα αρχίδια του οποιουδήποτε. 

Πάψε να δένεσαι συναισθηματικά, γιατί η πορεία προς την επιτυχία σου επιφυλάσσει μπόλικες απώλειες ανθρώπων, στους οποίους ίσως και να βασιζόσουν. 

7. Μην το Παίζεις Καλούλης

Κάθε άνδρας, βαθιά μέσα του γνωρίζει ότι δεν τον ωφελεί σε τίποτα το να το παίζει καλούλης.

Και το καταλαβαίνεις κι εσύ ο ίδιος κάθε φορά που δίνεις σε κάποιο γκομενάκι μέχρι και την ψυχούλα σου, για να πάρεις πίσω μόνο τα αρχίδιά σου. Ωστόσο δεν σε βλέπω να κάνεις κάτι, προκειμένου να αλλάξεις και να γίνεις «Κυρίαρχος στο Παιχνίδι».

Ξεκίνα σήμερα να κόβεις τις χάρες, τα δωράκια και τις πολλές καλοσύνες. Μόνο κακό σου κάνουν. Δεν γαμάς έτσι… και το ξέρεις. Άσε που καμία δεν θα το εκτιμήσει.

8. Μην τους Αφήνεις να σε Πηδάνε

Έπαιξαν, γέλασαν, σε δούλεψαν, αλλά μέχρι πότε θα το επιτρέπεις;

Παιχτούρα μου, μην δέχεσαι από άλλους και καλά μάγκες να σου γαμάνε τη ζωή. Κανείς δεν πρέπει να τολμά να σε εκφοβίσει. Κανείς να μην κάνει πλάκα για το πώς είσαι ή ποιος είσαι. Κανείς να μην σε κρίνει για τη δουλειά, τους στόχους ή τις επιλογές σου. 

Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να είσαι αυτός που τους δίνει χώρο να μπούνε στη ζωή σου και να ξεράσουν μιζέρια;

9. Μην Μιλάς Πολύ

Όταν συναντάς έναν άνθρωπο που μετρά για εσένα, δεν πρέπει να μιλάς πολύ. 

Πολλοί άνδρες δεν βάζουν γλώσσα μέσα, απλά και μόνο γιατί προσπαθούν να εντυπωσιάσουν. Ωστόσο, αυτό δείχνει πως δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Γιατί στην πραγματικότητα το να τα δίνεις όλα στο πιάτο (και μάλιστα μασημένα) απωθεί τους ανθρώπους (και τα γκομενάκια). Και ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Καμία και κανείς δεν θα θέλει να μάθει κάτι παραπάνω για εσένα. 

Μάθε να ακούς και να ρωτάς, αντί να είσαι αυτός που λέει, λέει, λέει… 

Bonus: Μην Γίνεις Ξύλο Απελέκητο 

Επειδή είσαι παιχτούρα και σε πάω σου δίνω κι ένα δέκατο μπόνους «μην». 

Ο μέσος ηλίθιος άνδρας ακούει ό,τι του λένε άλλοι άσχετοι και γίνεται μαζί τους άλλος ένα καρά-άσχετος. Βγες από αυτήν την κλίκα και διάβασε κάτι σωστό. Μην γίνεις «ξύλο απελέκητο» που έλεγαν και οι παππούδες μας. 

Ξεστραβώσου και διάβασε τίποτα σωστό, μπας και δεις τον ήλιο.

Τι νομίζεις; Δεν σε καταλαβαίνω; Κι εγώ σαν εσένα ήμουν και ξέρω. Ευτυχώς, όμως, ξύπνησα!

Κάνε τώρα ένα κλικ, αν θέλεις να μάθεις όχι τι δεν πρέπει, αλλά τι πρέπει να κάνεις. Aν θέλεις κι εσύ την αλλαγή. Aν θέλεις να διαγράψεις μια πορεία ενός επιτυχημένου άνδρα.